Hantverk & konst

Släpp loss din skaparkraft och lust att arbeta med händerna i ett hantverk från förhistorisk tid som har följt människan genom tiderna - keramik.
På kursen går vi igenom igenom drejningens olika delmoment från lera i paket till färdigt alster - vad är viktigt att tänka på när man drejar och hur gör man för att öka sina chanser att lyckas med drejning? Du lär dig även beskickning, hänkeldragning, sammanfogning av lera och till sist glasering. Vi varvar muntliga och praktiska genomgångar med handledning och sedan släpper du loss din kreativitet och väljer vad du vill skapa.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, kursen är både för dig som är nybörjare och för dig tidigare drejat och vill lära mer. Under kursen arbetar du utifrån din egen kunskapsnivå och vad du vill skapa.

Upplägg
Kursen sträcker sig över två helger med 3 träffar: lördag-söndag 19-20 november, kl 10.00-16:00 samt söndag 4 december, kl 10.00-13.00.
Vi skapar i mindre grupper (max 6 personer) och du har tillgång till din "egen," drejskiva under kursens gång.

Kursmaterial
Material och utrustning finns på plats. Kostnad för lera, glasering och bränning ingår inte i kursavgiften och tillkommer med 85 kr per kg lera. Föremålen ska vid sista tillfället glaseras och därefter brännas.

Ledaren
Ann-Sofie Lundberg är en inspirerande ledare med lång erfarenhet av att undervisa inom det keramiska området. Hon har kontinuerligt utbildat sig genom ett långt lärlingskap och i sin egen keramikverkstad.

"Leran uppmanar mig ständigt att vara här och nu, en slags mindfulness som jag uppskattar enormt. Jag älskar det flow som uppstår när jag t ex drejar och är ett med uppgiften. Det märks direkt på resultatet om tankarna är någon annanstans. I keramiken finner jag plats för glädje, frihet, fantasi och skaparlust. En sorts vila från vardagen och alla måste. Inom keramiken kan vi utvecklas hela livet igenom, oavsett nivå och ålder. Det tycker jag är vackert"

Se mer av Ann-Sofies keramik HÄR

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.
I vårt kök finns kylskåp, micro, vattenkokare och utrustning för den fika/lunch du väljer att ta med.

Välkommen!

Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.

Vi fortsätter att vara aktsamma om varandra och självklart är det viktigt att du som deltagare är fullt frisk när du kommer till din kurs hos oss.