Hantverk & konst

En kurs för dig som vill sy upp kläder från grunden eller som önskar lära dig yrkeshemligheter om hur ett proffs hade gjort för att ändra ett plagg. Återbruk av kläder är ett hållbart sätt att förnya din garderob. Har du ärvt en klänning eller köpt en byxa från second hand och vill anpassa passformen själv? Vill du sy upp ett nytt plagg från eget tyg och mönster? I denna kurs i klädsömnad får du möjlighet att inspireras av övriga kursdeltagares arbeten och få kunnig ledning.

Förkunskaper
Inga förkunskaper i sömnad krävs. Kursen anpassas individuellt efter vad du vill uppnå.

Upplägg
Kursen sträcker sig över 5 veckor med träffar tisdagar, kl 18.00-21.00.

Kursmaterial
Du tar själv med dig utrustning och material. Materiallista skickas via mail innan kursstart. Symaskiner och grundutrustning finns på plats.

Ledaren
Joumana Sassine är en pedagogisk och inspirerande ledare med lång erfarenhet inom textil och design. Hon har arbetat som skräddare hos den berömda designern Elie Saab, som är en av svenska kungafamiljens favoritdesigners. I Sverige har Joumana sytt, ändrat och anpassat kläder åt Uppsalaborna i mer än 12 år.

Min passion för design och det textila hantverket vill jag dela med mig av - att handleda, visa och dela idéer är en kreativ process som ger energi... och vackra unika kläder att bära om och om igen!

Läs mer om Joumana HÄR och Instagram HÄR

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

Välkommen!

Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.

Vi fortsätter att vara aktsamma om varandra och självklart är det viktigt att du som deltagare är fullt frisk när du kommer till din kurs hos oss.