Trädgård, hus och hem

Vi fortsätter att vara aktsamma om varandra och anpassar lokalerna så att alla kan vistas i undervisningsrummet med ordentlig distans. I varje klassrum finns handsprit, grupperna är något mindre och starttiderna är anpassade för att undvika krockar i våra lokaler. Självklart är det viktigt att du som deltagare är fullt frisk när du kommer till din kurs hos oss.

Innehåll
Odla på ett mer hållbart, smart och roligt sätt! Oavsett om du odlar på härlig kolonilott, traditionell trädgård eller spännande skogsträdgård får du på den här kursen lära dig utveckla och designa just din trädgård med hjälp av permakultur. Vi arbetar med olika teman såsom planering och skiss, odling för biologisk mångfald, skörd och förädling samt kreativt skapande av material du tar tillvara på i trädgård och natur. Vi diskuterar tillsammans, inspirerar varandra och du får handfasta tips och idéer att ta med dig.

Plats
Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Kungsängsgatan 12 i Uppsala.

Upplägg
Träffar varannan onsdag kl 17.30-20.30.
Startdatum onsdag 22 september.

Förkunskaper
Kursen är både för dig som är nybörjare och för dig som är en mer van odlare.

Studiematerial
Till kursstarten tar du med dig en enkel ritning av din trädgård/odlingsplats. Övrigt studiematerial tillhandahålls av cirkelledare som även ger tips på böcker du kan låna eller köpa inom området.

Ledaren
Maria Tomsby är utbildad permakulturdesigner och en kunnig och inspirerande ledare med stor erfarenhet av permakulturodling. Då hon även har bred kompetens och utbildning inom konst, kulturgeografi och pedagogik blir hon den bästa guiden för dig när du skapar din egna drömodling.

"Jag brinner för hållbarhetsfrågor och håller på att ställa om mitt eget liv till mer självhushållning och enkelhet. En stor del av detta handlar om att odla och jag har verkligen odlat överallt - på kolonilott, balkong, i radhusträdgård, naturträdgård och villaträdgård! Jag ser fram emot att få dela med mig av det jag kan och tillsammans med deltagarna fördjupa mig i permaodlingsdesign."

Följ Maria och hennes idéer och drömmar på hennes Instagram "Historier från en skog" HÄR

Anmälningsinformation
Anmäl dig direkt här på hemsidan (knappen märkt "ANMÄLAN").

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

För mer information kontakta:
För anmälan eller mer information är du varmt välkomna att kontakta oss på 018-10 23 70 eller via vår info-mejl: uppsala@sv.se

Välkommen!

Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.