Trädgård, hus och hem

På kursen lär du dig mer om hållbar odling och permakulturdesign. Vi fördjupar oss i ämnen som hur man skapar ett eget ekosystem och tar vara på de lokala resurser som finns.
samplanteringar för jordhälsan och den biologiska mångfalden. Kursen berör också den sociala aspekten av permakulturdesign, hur kan man samarbeta lokalt och digitalt via nätet genom t ex växtloppis, plantbyten, samägande och permablitzar. Du får även möjlighet att arbeta vidare på din egen design av din odlingsplats och utbyta erfarenheter med de andra kursdeltagarna i diskussioner och arbetsuppgifter. Besök på Ultuna Permakultur och en guidad visning av deras fina trädgård ingår.
Se mer av Ultuna Permakultur HÄR

Förkunskaper
Kursen är för dig som vill utveckla ditt hållbara odlande och lära mer om permakulturdesign.

Upplägg
Kursen sträcker sig över två veckor med tre träffar: onsdag 12 och 19 oktober kl 17.30-20.30 och studiebesök på Ultuna Permakultur lördag, 15 oktober, kl 13.00-15.30.

Studiematerial
Till kursstarten tar du med dig en enkel ritning av din trädgård/odlingsplats. Övrigt studiematerial tillhandahålls av cirkelledare som även ger tips på böcker du kan låna eller köpa inom området.

Ledaren
Maria Tomsby är utbildad permakulturdesigner och en kunnig och inspirerande ledare med stor erfarenhet av permakulturodling. Då hon även har bred kompetens och utbildning inom konst, kulturgeografi och pedagogik blir hon den bästa guiden för dig när du skapar din egen klimatsmarta trädgård.

"Jag brinner för hållbarhetsfrågor och håller på att ställa om mitt eget liv till mer självhushållning och enkelhet. En stor del av detta handlar om att odla och jag har verkligen odlat överallt - på kolonilott, balkong, i radhusträdgård, naturträdgård och villaträdgård! Jag ser fram emot att få dela med mig av det jag kan och tillsammans med deltagarna fördjupa mig i permaodlingsdesign."

Följ Maria och hennes idéer och drömmar på hennes Instagram "Historier från en skog" HÄR

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

Välkommen!

Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.

Vi fortsätter att vara aktsamma om varandra och självklart är det viktigt att du som deltagare är fullt frisk när du kommer till din kurs hos oss.