Trädgård, hus och hem

Odla på ett mer hållbart och smart sätt! Permakulturdesign handlar om att skapa system med förmåga att anpassa sig till förändringar, något som vi behöver göra i våra trädgårdar för att möta de klimatförändringar vi står inför. På kursen lär du dig om permakulturzoner, no-dig och hügelbäddar, hur du skapar mikroklimat, biologisk mångfald och hur din trädgård kan bli ett eget ekosystem. Du får också lära dig om skogsträdgårdar och hur jord, svampar, växter och djur kan samspela i din trädgård.

Du är också välkommen till vår fördjupningskurs där studiebesök med guidad visning på Ultuna Permakultur ingår - se mer HÄR

Förkunskaper
Kursen är både för dig som är nybörjare och för dig som är en mer van odlare.

Upplägg
En dagkurs på Studieförbundet Vuxenskolan, Kyrkogatan 18, i centrala Enköping.
Vi tar en paus i mitten för lunch/fika. Ta med det du själv vill ha. Det finns kök med mikro, porslin och kylskåp.

Studiematerial
Till kursstarten tar du med dig en enkel ritning av din trädgård/odlingsplats/önsketrädgård. Övrigt studiematerial tillhandahålls av cirkelledare som även ger tips på böcker du kan låna eller köpa inom området.

Ledaren
Maria Tomsby är utbildad permakulturdesigner och en kunnig och inspirerande ledare med stor erfarenhet av permakulturodling. Då hon även har bred kompetens och utbildning inom konst, kulturgeografi och pedagogik blir hon den bästa guiden för dig när du skapar din egen klimatsmarta trädgård.

"Jag brinner för hållbarhetsfrågor och håller på att ställa om mitt eget liv till mer självhushållning och enkelhet. En stor del av detta handlar om att odla och jag har verkligen odlat överallt - på kolonilott, balkong, i radhusträdgård, naturträdgård och villaträdgård! Jag ser fram emot att få dela med mig av det jag kan och tillsammans med deltagarna fördjupa mig i permaodlingsdesign."

Följ Maria och hennes idéer och drömmar på hennes Instagram "Historier från en skog" HÄR

Anmälningsinformation
Anmäl dig direkt här på hemsidan (knappen märkt "ANMÄLAN").

Bra att veta
För att spara på vår miljö skickar vi kallelse via e-post.
Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.

Välkommen!