Målning Mandala

Målning Mandala

Konst, design

Om mandala
Mandala är en cirkel som är fylld på något sätt och på många sätt är den genial. Mandalaformen har oändliga möjligheter. Man kan variera formerna inuti den och färgerna ger ytterligare variation. Att använda cirkelformen skapar ett lugn och en koncentration.

Historiskt har mandala använts av många kulturer och i olika andliga sammanhang. Människor har sedan länge velat avbilda solen eller månen vilka båda har cirkelform. Buddister och indianer gör förgängliga mandalas i sand. Hinduer har sina Yantra och många dekorativa mönster har cirkeln som grundform.

Om kursen
På kursen tar vi upp lite historik, olika metoder för att skapa mandala och förenklad färglära. Vi arbetar i lugn och vacker miljö utan krav på resultat där processen är i fokus. Vi gör paus för lunch och eftermiddagsfika och avslutar med en gemensam samling om hur dagen varit.

Inga förkunskaper krävs, kom som du är! Du behöver inte ha målat tidigare och du behöver inte medta något material. Välkommen till oss för att prova på!

Lokal
Stenhuset vid Skokloster slott.

Kursledare
Caroline Fagerberg, bildlärare.

Om kursledaren
Jag har alltid älskat färg. Min livsväg har haft som röd tråd att hjälpa människor att upptäcka sin egen skaparförmåga och därigenom lära sig mer om sig själva. Genom skapande hittar man ofta kraft. Det ger också en inre utveckling alldeles utan att man behöver göra något mer än njuta av och utveckla skapandet.

Kursen genomförs under en heldag följande datum
28 maj
29 maj
30 maj
2 juni
3 juni
4 juni

Tider
10.00-17.00 (Paus för lunch och eftermiddagsfika tas vid lämpligt tillfälle)

Kostnad
575 kr/dag. (Pensionär: 475 kr/dag.)