Hantverk & konst

Unna dig en kreativ sommarvecka kombinerat med trevlig samvaro i en av Upplands sommarpärlor - Östhammar.

Har du en stol, karmstol, enklare fåtölj eller något annat som behöver ny stoppning eller nytt tyg? Då har du möjlighet att under en sommarvecka klä om din möbel på det sätt och teknik som passar den bäst. Du arbetar med din egen möbel och lär dig relevanta tekniker och tillvägagångssätt för arbetet med just den. Under kursen arbetar vi med traditionella material och får en inblick i möbelhistoria och att räkna ut tygåtgång.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Upplägg
En sommarvecka 27 juni - 1 juli kl. 10.00 - 16.00 måndag till torsdag, fredagen avslutas kl. 13.30.
Under dagarna gör vi en kortare paus så tag med kaffe/lunch.

Kursmaterial
Du behöver en uppsättning av verktyg för att kunna arbeta, verktygen kan beställas av kursledaren. Du arbetar med din egen möbel och det tyg du valt att använda.

Ledaren
Maria Wenngren har under många år deltagit i olika kurser i möbeltapetsering och möbelsnickeri och har nu egen ateljé utanför Uppsala. Nu vill Maria gärna dela med sig av sin kunskap.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

Välkommen

Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.