Media & kommunikation

På den här kursen lär du dig att ta optimala bilder med din mobiltelefon - bl a går vi igenom kamerateknik, bildkomposition, ljussättning och fotoappar till iPhone och Android. Du får även grundkunskap i bildredigering i dator eller mobil och hur du förbereder bilder för olika användningsområden som webbpublicering eller tryck.
Proffsiga fix och trix ger dig inspiration till att skapa ny bilder!

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs förutom grundläggande vana att hantera mobiltelefon.

Plats
Studieförbundet Vuxenskolans lokaler, Rådhusgatan 6, Östhammar.

Upplägg
Kursen sträcker sig över 4 veckor, med träff på fredagar klockan 13.00-15.30.

Studiematerial
Studiematerial ingår i kursen. Du tar med din mobil, överföringskabel med USB-kontakt (laddkabeln fungerar till detta) och USB-sticka för att spara redigerade bilder på.

Ledaren
Kursledare är Bo Liljeborn har lång erfarenhet och gedigen kompetens i digitalfotografering och bildredigering bl a som frilansfotograf. Som utbildad pedagog delar han med sig av kunskap och erfarenhet på ett inspirerande sätt.

" Har fotograferat sedan 70-talet, mest djur, natur och skärgårdsmiljö - startade med analog systemkamera men gick snabbt över till det digitala och nu fotar jag mest med mobilkamera. Jag ser fram emot att dela med mig av mina kunskaper och lära tillsammans och "

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

Välkommen!

Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.

Vi fortsätter att vara aktsamma om varandra och självklart är det viktigt att du som deltagare är fullt frisk när du kommer till din kurs hos oss.