Hantverk & konst

Kursen vänder sig till dig som vill lära dig grunden till mönsterkonstruktion på ett förenklat men effektivt sätt. Du får de nycklarna som du behöver för att skapa vilken design du än drömmer om, vare sig det är ett liv eller en underdel. Vi går tillsammans genom hur du utformar ditt eget mönster efter dina mått och anpassar det för olika typer av plagg och tyger.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Upplägg
Kursen sträcker sig över 5 veckor med träffar torsdagar, kl 18.00-21.00.

Kursmaterial
Du tar själv med dig utrustning och material. Materiallista skickas via mail innan kursstart. Symaskiner och grundutrustning finns på plats.

Ledaren
Joumana Sassine är en pedagogisk och inspirerande ledare med lång erfarenhet inom textil och design. Hon har arbetat som skräddare hos den berömda designern Elie Saab, som är en av svenska kungafamiljens favoritdesigners. I Sverige har Joumana sytt, ändrat och anpassat kläder åt Uppsalaborna i mer än 12 år.

Min passion för design och det textila hantverket vill jag dela med mig av - att handleda, visa och dela idéer är en kreativ process som ger energi... och vackra unika mönster och klädesplagg!

Läs mer om Joumana HÄR och Instagram HÄR

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

Välkommen!

Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.

Vi fortsätter att vara aktsamma om varandra och självklart är det viktigt att du som deltagare är fullt frisk när du kommer till din kurs hos oss.