Transport, Övrigt

Innehåll
På kursen får du handfasta råd och tips som underlättar båtägandet, allt från skötsel, underhåll till båthantering i de vanligaste situationerna.
Du får kunskap om grunderna i sjötrafikregler och lagstiftning, hur det fungerar om olyckan är framme, vilka kommunikationsmedel som fungerar på sjön och vilken utrustning som är vettig att ha med ombord. Som avslutning går vi igenom höstens upptagning, förberedelse för vintervilan och vad du kan göra redan på hösten för att underlätta vårens sjösättning.

Förkunskaper
Kursen passar lika bra för segelbåtsägare som motorbåtsägare, inga förkunskaper krävs.

Kursmaterial
Kursmaterial ingår i kursen och skickas via mail efter avslutad kurs.

Plats
Digital kurs. Du kommer i god tid innan kursstarten få instruktioner om hur du loggar in på kursen och deltar. Du behöver ha internetuppkoppling och en dator/padda med kamera och mikrofon samt hörlurar/headset för att kunna delta. Det är enkelt att vara med, vi hjälper till om det behövs.

Upplägg
Endagskurs med digital träff tisdag 13 juli, klockan 18.00-21.00.

Ledaren
Kursledare är Bo Liljeborn har lång erfarenhet och gedigen kompetens inom båtförarutbildningar och är sedan barnsben van van vid alla framdrivningssätt på sjön. Som utbildad pedagog delar han med sig av allt detta till dig som är nybliven båtägare.

"Sjö, båtar och skärgård är ett av mina främsta intresseområden, då jag delvis växt upp på en ö i Norra Roslagen är det en naturlig del av mitt liv. Jag inledde min båtförarutbildning vid låg ålder med min far som lärare, i 6 års present fick jag min första egna båt, sedan dess har jag haft ett antal olika båtar både motor, rodd, kanot och segelbåtar och genomgått ett flertal utbildningar. Som ett led i mitt engagemang för sjösäkerhet och tryggt båtliv arbetar jag på fritiden som Frivillig sjöräddare inom Sjöräddnings Sällskapet SSRS."

Anmälningsinformation
Anmäl dig direkt här på hemsidan (knappen märkt "ANMÄLAN").

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

För mer information kontakta:
För anmälan eller mer information är du varmt välkomna att kontakta oss på 018-10 23 70 eller via vår info-mejl: uppsala@sv.se

Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.