Trädgård, hus och hem

Från din jord till ditt bord! Den här kursen är för dig som vill fokusera på självhushållande odling på liten odlingslott eller större land. Du får verktyg för att planera din odling så att du är redo att sätta i gång när våren kommer. Vi går igenom växtföljd, sortval, näring och bevattning samt skörd, förvaring och arbetar praktiskt med ritning av odlingsplats, frökataloger och litteratur. Tillsammans förbereder vi oss inför odlingsåret och du går härifrån med en plan för att odla din egen mat.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs då kursen vänder sig till både nybörjare och mer vana odlare och du genom din egen planering lägger din ambitionsnivå.

Upplägg
Kursen sträcker sig över 4 veckor med digitala träffar tisdagar, kl 18.00-20.15.

Studiematerial
Till kursstarten tar du med dig en enkel ritning med mått över din odlingsplats. Studiematerial tillhandahålls av cirkelledare och skickas till dig via mail innan kursstart.

Digital kurs
Du kommer i god tid innan kursstarten få instruktioner om hur du loggar in på kursens rum i Zoom och deltar. Du behöver ha internetuppkoppling och en dator/padda med kamera och mikrofon för att kunna delta. Det är enkelt att vara med, vi hjälper till om det behövs.

Ledaren
Elin Boström är en inspirerande och kunnig ledare med utbildning i både småskalig ekologisk odling och permakulturdesign. Dessa kunskaper kommer till nytta på den egna gården utanför Uppsala där hon har värphöns, ankor, bin och grönsaksodling samt frukt och bär.

"Jag brinner för en hållbar matproduktion, och att se att vi är en del av kretsloppen i naturen och att själv hitta min plats i det på ett så hållbart sätt som möjligt. Det behöver inte vara krångligt eller tråkigt, jag tycker att det är viktigt att man börjar där man befinner sig och gör det meningsfullt, vackert och roligt!"

Följ Elin och livet på landet på hennes Instagram HÄR och Facebook HÄR

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

Välkommen!

Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.