Humaniora

I vår digitala litteraturcirkel läser, samtalar och reflekterar vi tillsammans runt fyra noveller

Innehåll
Är du en person som gillar att läsa och diskutera litteratur med andra? Då är denna novellcirkel för dig! Om det man valde och det man inte valde, men fick ändå. Om föräldraskap och äktenskap. Om den egna längtan och andras förväntningar. Närhet och mänsklighet knyter samman våra valda noveller; berättelserna genomsyras av viljan att göra rätt, oavsett epok, oavsett plats. – vid forsande älvar, det förflutnas salonger eller i en sliten våning i Detroit, tusen trappsteg upp.

Upplägg
I denna cirkel läser vi fyra noveller. Vi träffas en gång i veckan, fem gånger via din dator/surfplatta/smartphone och diskuterar en novell varje gång. Första träffen ser vi till att tekniken fungerar för alla, vi bekantar oss med varandra och vi får en presentation av temat och författarna. Sedan är det dags för en novell varje gång vi träffas. Det fina med att träffas digitalt är att du kan delta oavsett var i landet du bor.

Studiematerial
I kursavgiften ingår en novellask, ”Om längtan och livskraft", från Novellix med fyra noveller som postas hem till dig innan kursstart samt en manual med all information som behövs för att "komma igång digitalt". Läs mer om de fyra författarna Sara Stridsberg, Malou von Sivers, Anna-Karin Palm och Susanna Alakoski och deras noveller HÄR.

Ledaren
Eva Dahlberg har en gedigen erfarenhet av litteraturcirklar, både som ledare och deltagare, och ser fram emot att få dela läsupplevelser som leder till goda samtal, reflektion och upplevelser. Hennes egen presentation andas passion för litteratur och förväntan inför denna litteraturcirkel:

"Under hela mitt liv har jag läst och vid massor av olika tillfällen har en bok eller en text gett mig bl.a. glädje, nyfikenhet, tröst, kunskap, välbefinnande, ja till och med lycka. Att få dela texter med andra ger alltid ytterligare insikt. Det ska bli så kul och spännande att få vara cirkelledare i en digital litteraturcirkel. Jag är glad och engagerad inför detta uppdrag, som är beroende av en grupp. Ser fram emot att träffa er!"

Anmälningsinformation
Anmäl dig direkt här på hemsidan (knappen märkt "ANMÄLAN").
Anmäl dig senast 15 september!

Bra att veta
Du kommer i god tid innan kursstarten få instruktioner om hur du loggar in på kursen och deltar. Du behöver ha internetuppkoppling och en dator/padda eller smarttelefon med kamera och mikrofon för att kunna delta. Det är enkelt att vara med, vi hjälper till om det behövs.
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

För mer information kontakta:
För anmälan eller mer information är du varmt välkomna att kontakta oss på 018-10 23 81 eller via vår info-mejl: uppsala@sv.se

Välkommen!