Trädgård, hus och hem

Innehåll
Vill du odla på ett mer hållbart, smart och roligt sätt? Oavsett om du odlar på ompysslad balkong, härlig kolonilott, traditionell trädgård eller spännande skogsträdgård får du på den här kursen lära dig om permakulturdesign som handlar om att designa sin trädgård för biologisk mångfald och hållbarhet. I introduktionen går vi igenom kretslopp, biologisk mångfald, permakulturzoner, microklimat, kompostering och jord, olika typer av odlingsbäddar såsom hugelbädd och no-dig, ta tillvara vatten, förslag på växter och återbruk. Resten av dagen designar du din egen balkong/kolonilott/trädgård med hjälp av permakulturdesign och handfasta tips och idéer att ta med dig.

Plats
Digital kurs. Du kommer i god tid innan kursstarten få instruktioner om hur du loggar in på kursen och deltar. Du behöver ha internetuppkoppling och en dator/padda med kamera och mikrofon samt hörlurar/headset för att kunna delta. Det är enkelt att vara med, vi hjälper till om det behövs.

Upplägg
Endagskurs, lördag, klockan 10.00-15.30
Start lördag 27 mars.

Förkunskaper
Kursen är både för dig som är nybörjare och för dig som är en mer van odlare.

Studiematerial
Innan kursstart kommer du att få en mall för en enkel ritning över din odlingsplats och tips på hur du förbereder den.

Ledaren
Maria Tomsby är utbildad permakulturdesigner och en kunnig och inspirerande ledare med stor erfarenhet av permakulturodling. Då hon även har bred kompetens och utbildning inom konst, kulturgeografi och pedagogik blir hon den bästa guiden för dig när du skapar din egna drömodling.

"Jag brinner för hållbarhetsfrågor och håller på att ställa om mitt eget liv till mer självhushållning och enkelhet. En stor del av detta handlar om att odla och jag har verkligen odlat överallt - på kolonilott, balkong, i radhusträdgård, naturträdgård och villaträdgård! Jag ser fram emot att få dela med mig av det jag kan och tillsammans med deltagarna fördjupa mig i permaodlingsdesign."

Följ Maria och hennes idéer och drömmar på hennes Instagram "Historier från en skog" HÄR

Anmälningsinformation
Anmäl dig direkt här på hemsidan (knappen märkt "ANMÄLAN").

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

För mer information kontakta:
För anmälan eller mer information är du varmt välkomna att kontakta oss på 018-10 23 70 eller via vår info-mejl: uppsala@sv.se

Välkommen!

Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.