Hantverk & konst

Innehåll
Sashiko/Boro
Uttrycket "Boro" kommer från japanskans "boroboro" som betyder ungefär något trasigt eller lagat. Traditionerna kring att laga med lappar och enkla stygn kommer från fattiga förhållanden där att laga kläder var en nödvändighet. Idag syns dessa japanska lagningar över hela världen och används av trendiga modeskapare.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper

Upplägg
Under den här kursen kommer vi att titta närmare på tekniken sashiko - att laga med hjälp av lappar och förstygn. Tekniken kan varieras i det oändliga och ger en stabil och hållbar lagning som dessutom är snygg och moderiktig. Vi kommer att lära oss att rita egna mönster för sashiko men också att sy mönster på egen hand.

Bra att veta
Lokalen är tillgänglighetsanpassad.
Mat/fika ingår ej, det finns dock ett flertal matställen i närheten, väljer du istället att ta med något ätbart så finns det tillgång till kök och kylskåp.

Ledaren
Kursledare är Stefan Moberg är handspinnare och vävare, med ett stort intresse för textilhistoria. Ett stort intresse för japansk textilkultur har lett till studier i Japan. Som designer och skribent finns Stefan publicerad både i Sverige och internationellt. Se gärna Stefans hemsida: www.stefanmoberg.se eller Instagram @stefanmobergtextiles

Anmälningsinformation
Kallelse/faktura skickas ut före kursstart.

Välkommen med din kursanmälan

För mer information kontakta:
E-post: uppsala@sv.se
Telefon 018-10 23 70, 0173-218 55

Kursen genomförs i samverkan med Hemslöjdskonsulenterna i Uppsala