Hantverk & konst

Vi fortsätter att vara aktsamma och anpassar lokalerna så att alla kan vistas i undervisningsrummet med ordentlig distans. I varje klassrum finns handsprit, grupperna är något mindre och endast en grupp i taget vistas i lokalerna på Munken. Självklart är det viktigt att du som deltagare är fullt frisk när du kommer till din kurs hos oss.

Innehåll
Släpp loss din skaparkraft och lust att arbeta med händerna i ett hantverk från förhistorisk tid som har följt människan genom tiderna. Vi arbetar med grundläggande keramiska tekniker som tumning, kavling, ringling och slickerfogning för att göra både prydnads- och bruksföremål och mer skulpturala alster. Den som vill får även prova drejning. Vi varvar muntliga och praktiska genomgångar med handledning och sedan släpper du loss din kreativitet och väljer vad du vill skapa.

Förkunskaper
Både för dig som är nybörjare och för dig som tidigare arbetat med lera.

Plats
Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Munkgatan 5 i Uppsala.

Upplägg
Kursen sträcker sig över två helger med 3 träffar lördag-söndag 13 och 14 november, kl 10.00-13.45 och lördag 27 november, kl 10.11-13.00.
Kostnad för material tillkommer med 85 kr per kg lera (glasyr och bränning ingår). Föremålen ska vid sista tillfället glaseras och därefter brännas.

Ledaren
Ingrid Pihl är en inspirerande ledare med stor kunskap inom den keramiska sfären. Hon är utbildad pedagog, har arbetat i keramikverkstad (Ulva kvarn) och lett ett flertal kurser "skapande i lera".

"Det som är så fascinerande med lera är att den kan ha så olika och vitt skilda faser och egenskaper. Det är en ren njutning att hantera leran i dess olika stadier. Den kan vara rinnig, kladdig, fast, lädertorr och hård men kan alltid bearbetas och omarbetas. Ratade alster och överbliven lera behöver inte slängas utan kan tas om hand och göras användbar på nytt. Spännande är det också att stoppa in glasyrdoppade, gråa och matta föremål i ugnen och sedan få ta fram färdigbrända blanka alster med spännande färger och effekter."

Anmälningsinformation
Anmäl dig direkt här på hemsidan (knappen märkt "ANMÄLAN").

Bra att veta
I vårt pentry finns kylskåp, micro och viss utrustning för den fika/lunch du väljer att ta med.
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

För mer information kontakta:
För anmälan eller mer information är du varmt välkomna att kontakta oss på 018-10 23 70 eller via vår info-mejl: uppsala@sv.se

Välkommen!

Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.