Historia & Konsthistoria

Möt dina släktingar direkt i källorna och ta del av deras vardagsliv och stora livshändelser. Det unika material du kommer att forska i ger dig stor möjlighet att komma långt tillbaka i tiden och berätta mer om just din släkthistoria. Du forskar vidare i t ex kyrkböcker och bouppteckningar under sakkunnig handledning och tillsammans med andra som kommit en bit på väg. Vi utgår från just din forskning och delar med oss erfarenheter och tips, löser problem vi stöter på och diskuterar släktforskning i stort och smått. Studiebesök på Stadsarkivet i Uppsala ingår.

Förkunskaper
Detta är en fortsättningskurs för dig som släktforskat tidigare.

Upplägg
Kursen sträcker sig över 7 veckor, med träffar på måndagar, kl 18.00-20.15 OBS måndagar och ej v 44 höstlov!

Studiematerial
Undervisningen är datorbaserad och vi använder oss av Arkiv Digital och Riksarkivets digitaliserade arkiv. Under kursen ingår tillgång till dessa program och när kursen är slut kan du själv välja om du vill abonnera på tjänsterna. Datorer finns på plats.

Ledare:
Maj-Lis Lundblad, vår kursledare, har många års erfarenhet av egen forskning och av att lära ut släktforskning från grunden.

" Jag tröttnar aldrig på att släktforska! Jag har forskat i många år och får fortfarande nya och spännande kunskaper om min släkt. Pusselbit läggs till pusselbit och ger mig förankring och en plats i historien."

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

Välkommen!

Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.

Vi fortsätter att vara aktsamma om varandra och självklart är det viktigt att du som deltagare är fullt frisk när du kommer till din kurs hos oss.