Historia & Konsthistoria

Innehåll
Har du alltid velat veta mer om dina släktingar? Vilka var de, vem utvandrade eller invandrade ? Många tror att man måste ha en spännande släkthistoria för att släktforska, men så är det inte och dessutom vet man oftast inte det innan man har börjat. Släktforskning är att söka sina rötter och i Sverige finns det goda förutsättningar för att ta reda på din egen, personliga historia. Man kan söka sig så långt tillbaka som till 1600-talet! Hos oss får du lära dig hur man går tillväga.

Plats
Digital kurs. Du kommer i god tid innan kursstarten få instruktioner om hur du loggar in på kursen och deltar. Du behöver ha internetuppkoppling och en dator/padda med kamera och mikrofon för att kunna delta. Det är enkelt att vara med, vi hjälper till om det behövs.

Upplägg
Kursen sträcker sig över 8 veckor, med träffar på måndagar klockan 18.00-20.15
Start måndagen den 27 september OBS ej kurs v 44 (1 november)

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper.

Studiematerial
Undervisningen är datorbaserad och vi använder oss av Arkiv Digital och Riksarkivets digitalierade arkiv. Under kursen ingår tillgång till dessa program och när kursen är slut kan man välja själv om man vill abonnera på Arkiv Digital.

Ledare:
Maj-Lis Lundblad, vår kursledare, har många års erfarenhet av egen forskning och av att lära ut släktforskning från grunden.

Anmälningsinformation
Anmäl dig direkt här på hemsidan (knappen märkt "ANMÄLAN").

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

För mer information kontakta:
För anmälan eller mer information är du varmt välkomna att kontakta oss på 018-10 23 70 eller via vår info-mejl: uppsala@sv.se

Välkommen!

Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.