Historia & Konsthistoria

Har du alltid velat veta mer om dina släktingar? Vilka var de, vem utvandrade eller invandrade? Många tror att man måste ha en spännande släkthistoria för att släktforska, men så är det inte och dessutom vet man oftast inte det innan man har börjat. Släktforskning är att söka sina rötter och i Sverige finns det goda förutsättningar för att ta reda på din egen, personliga historia så långt tillbaka som till 1600-talet! Hos oss får du lära dig hur du börjar släktforska. Studiebesök på Landsarkivet i Uppsala ingår.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper då detta är en nybörjarkurs. Viss datorvana då vi använder digitalt källmaterial.

Upplägg
Kursen sträcker sig över 8 veckor, med träffar på onsdagar klockan 18.00-20.15. OBS! Ingen träff v 44 (2 nov som är höstlov).

Studiematerial
Undervisningen är datorbaserad och vi använder oss av Arkiv Digital och Riksarkivets digitaliserade arkiv. Under kursen ingår tillgång till dessa program och när kursen är slut kan du själv välja om du vill abonnera på tjänsterna. Datorer finns på plats.

Ledare:
Maj-Lis Lundblad, vår kursledare, har många års erfarenhet av egen forskning och av att lära ut släktforskning från grunden.

" Jag tröttnar aldrig på att släktforska! Jag har forskat i många år och får fortfarande nya och spännande kunskaper om min släkt. Pusselbit läggs till pusselbit och ger mig förankring och en plats i historien."

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

Välkommen!

Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.

Vi fortsätter att vara aktsamma om varandra och självklart är det viktigt att du som deltagare är fullt frisk när du kommer till din kurs hos oss.