Transport

Innehåll
För att få den bästa säkerheten till sjöss lär du dig under 2 helger det du behöver veta för att ta certifikat för VHF-radio dvs att installera och använda SRC-radio. Längre ut från kusten tappar mobilen ofta täckning men har man VHF når man kustradiostationer och kan då kommunicera med Sjöräddningen, Kustbevakningen, andra båtar i närheten och ringa telefonsamtal.

Studiematerial
Kursmaterial ingår i kursen. Kostnad för examination 625 kr och ev Intygsbok 65 kr tillkommer.

Upplägg
Helgkurs med fyra digitala träffar: lördag 20, söndag 21, lördag 27 och söndag 28 mars , klockan 10.00-12.30.
Start lördag 20 mars. Efter avslutad kurs 28 mars sker Övningsanrop ca 15 min per person. Examination veckan efter kursslut.

Plats
Digital kurs. Du kommer i god tid innan kursstarten få instruktioner om hur du loggar in på kursen och deltar. Du behöver ha internetuppkoppling och en dator/padda med kamera och mikrofon samt hörlurar/headset för att kunna delta. Det är enkelt att vara med, vi hjälper till om det behövs.

Ledaren
Kursledare är Bo Liljeborn har lång erfarenhet och gedigen kompetens inom båtförarutbildningar och är sedan barnsben van van vid alla framdrivningssätt på sjön. Som utbildad pedagog delar han med sig av allt detta på din väg mot SRC/VHF-certifikatet.

" Sjö, båtar och skärgård är ett av mina främsta intresseområden, då jag delvis växt upp på en ö i Norra Roslagen är det en naturlig del av mitt liv. Jag inledde min båtförarutbildning vid låg ålder med min far som lärare, i 6 års present fick jag min första egna båt, sedan dess har jag haft ett antal olika båtar både motor, rodd, kanot och segelbåtar och genomgått ett flertal utbildningar. Som ett led i mitt engagemang för sjösäkerhet och tryggt båtliv arbetar jag på fritiden som Frivillig sjöräddare inom Sjöräddnings Sällskapet SSRS."

Anmälningsinformation
Anmäl dig direkt här på hemsidan (knappen märkt "ANMÄLAN").

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

För mer information kontakta:
För anmälan eller mer information är du varmt välkomna att kontakta oss på 018-10 23 70 eller via vår info-mejl: uppsala@sv.se

Välkommen!

Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.