Transport

Under våren anpassar vi lokalerna så att alla kan vistas i undervisningsrummet med ordentlig distans mellan deltagarna. I varje klassrum finns desinfektionsmedel, grupperna är mindre och möjlighet till fler rum finns vid behov. Självklart är det viktigt att du som deltagare är fullt frisk när du kommer till din kurs hos oss.

Innehåll
För att få den bästa säkerheten till sjöss lär du dig under helgen det du behöver veta för att ta certifikat för VHF-radio dvs att installera och använda SRC-radio. Längre ut från kusten tappar mobilen ofta täckning men har man VHF når man kustradiostationer och kan då kommunicera med Sjöräddningen, Kustbevakningen, andra båtar i närheten och ringa telefonsamtal.

Studiematerial
Kursmaterial ingår i kursen. Kostnad för examination 625 kr och ev Intygsbok 65 kr tillkommer.

Upplägg
Helgkurs med två träffar: Lördag 20 mars och söndag 21 mars, klockan 10.00-15.00.

Plats
Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Kungsängsgatan 12 i Uppsala i Uppsala.

Ledaren
Kursledare är Bo Liljeborn har lång erfarenhet och gedigen kompetens inom båtförarutbildningar och är sedan barnsben van van vid alla framdrivningssätt på sjön. Som utbildad pedagog delar han med sig av allt detta på din väg mot SRC/VHF-certifikatet.

" Sjö, båtar och skärgård är ett av mina främsta intresseområden, då jag delvis växt upp på en ö i Norra Roslagen är det en naturlig del av mitt liv. Jag inledde min båtförarutbildning vid låg ålder med min far som lärare, i 6 års present fick jag min första egna båt, sedan dess har jag haft ett antal olika båtar både motor, rodd, kanot och segelbåtar och genomgått ett flertal utbildningar. Som ett led i mitt engagemang för sjösäkerhet och tryggt båtliv arbetar jag på fritiden som Frivillig sjöräddare inom Sjöräddnings Sällskapet SSRS."

Anmälningsinformation
Anmäl dig direkt här på hemsidan (knappen märkt "ANMÄLAN").

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

För mer information kontakta:
För anmälan eller mer information är du varmt välkomna att kontakta oss på 018-10 23 70 eller via vår info-mejl: uppsala@sv.se

Välkommen!

Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.