Hantverk & konst

Med inspiration från Fair Isle, en ö sydväst om Shetlandsöarna, stickar vi mönster med olika färger. Tekniken är en rundstickningsteknik och bygger på symetriska mönster med korta hopp mellan färgerna. På baksidan snos garnerna om varandra. En stor vikt kommer att läggas på att kombinera färger och vad det innebär för mönster och slutresultat.
Du får också tips om hur man hanterar flera färger vid stickningen. Till sist får du också veta hur man klipper i det stickade!
Under helgen kan du istället för provlapp sticka muddar/pulsvärmare.


LEDARE
Kursledare är Eva-Lotta Staffas lärare i textilslöjd med en lång erfarenhet av att leda studiecirklar. Eva-Lotta är bland annat en mycket skicklig stickerska med gedigen kunskap i stickningens alla variationer och är känd för sina snygga hopsyningar och avslutningar på stickade plagg. Se hennes blogg Tålamodspåsen där finns olika exempel på stickade prov, tröjor och muddar stickade med flera färger och uppklippta.

DAG OCH TID
lördag 16 mars kl 11.00-16.00
söndag 17 mars kl 10.00-13.00

PS. På ojämna onsdagar kan du besöka vårt stickcafé med start den 16 januari kl 17-20 . Vi sitter i Foajén på Studieförbundet Vuxenskolan