Hantverk & konst

Vi fortsätter att vara aktsamma om varandra och anpassar lokalerna så att alla kan vistas i undervisningsrummet med ordentlig distans. I varje klassrum finns handsprit, grupperna är något mindre och starttiderna är anpassade för att undvika krockar i våra lokaler. Självklart är det viktigt att du som deltagare är fullt frisk när du kommer till din kurs hos oss.

Innehåll
Här lär du dig en teknik som är gammal och skiljer sig från dagens stickning främst genom att man alltid stickar med två trådar även om man stickar enfärgat. Resultatet blir tätare och varmare än vanlig stickning och den inbjuder till olika mönstervariationer. Du lär dig grunderna i uppläggning, avmaskning och får prova de typiska strukturmönstren. Du stickar enfärgat eller med två färger och väljer att sticka ett prov eller något plagg där de olika sticksätten ingår.

Plats
Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Kungsängsgatan 12 i Uppsala.

Upplägg
Kursen sträcker sig över 4 veckor med träffar på torsdagar kl 18.00-20.15.
Startdatum 7 oktober.

Förkunskaper
Kursen vänder sig till dig som aldrig provat tvåändsstickning men också till dig som vill gå vidare och prova nya utmaningar.

Kursmaterial
Materiallista kommer i samband med kallelse till kursstart.

Ledaren
Kursledare är Eva-Lotta Staffas, textillärare med lång erfarenhet av att leda studiecirklar. Eva-Lotta är en mycket skicklig och omtyckt stickerska med kunskap i en mängd olika sticktekniker.

"Jag hittar inspiration överallt, inte minst på sociala medier såsom Pinterest och sticksidan Ravelry - ser fram emot att få dela med mig till mina kursdeltagare"

Se mer av Eva-Lottas stickning HÄR

Anmälningsinformation
Anmäl dig direkt här på hemsidan (knappen märkt "ANMÄLAN").

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

För mer information kontakta:
För anmälan eller mer information är du varmt välkomna att kontakta oss på 018-10 23 70 eller via vår info-mejl: uppsala@sv.se

Välkommen!

Efter avslutad kurs kan du komma att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den då.