Djur, natur & miljö

På den här kursen får du grundläggande kunskaper om astronomi och vår norra stjärnhimmel då vi orienterar oss bland stjärnbilder, djurkretsar och planeter. Du lär dig om stjärnkartor, astronomiska kalendrar och de begrepp som är kopplade till dessa innan vi beger oss ut och spanar mot stjärnhimlen.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs då kursen är en grundkurs. Datorvana en fördel då men inte ett krav.

Upplägg
Kursen sträcker sig över 4 veckor med träffar på tisdagar kl. 18:30-20.45.
Träffen tisdag 18 oktober utomhus på stadsnära plats.

Studiematerial
Studiematerial i form av litet kompendium och övrigt material såsom stjärnkarta över norra stjärnhimlen och astronomisk kalender hittar vi på nätet (datorer finns tillgängliga på plats.)

Ledaren
Ola Karlsson har en bred kompetens med en doktorsexamen i astronomi i kombination med stor pedagogisk erfarenhet och mångårig vana av guidning av stjärnhimlen för allmänheten. Det gör honom till en inspirerande ledare med förmåga att på ett spännande och lättillgängligt sätt leda denna kurs.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

Välkommen!

Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.

Vi fortsätter att vara aktsamma om varandra och självklart är det viktigt att du som deltagare är fullt frisk när du kommer till din kurs hos oss.