Hantverk & konst

Vi fortsätter att vara aktsamma om varandra och anpassar lokalerna så att alla kan vistas i undervisningsrummet med ordentlig distans. I varje klassrum finns handsprit, grupperna är något mindre och starttiderna är anpassade för att undvika krockar i våra lokaler. Självklart är det viktigt att du som deltagare är fullt frisk när du kommer till din kurs hos oss.

Innehåll
Du utforskar Vedic Art, en metod för måleri och medvetandeutveckling med rötter i gammal vedisk tradition, och du får de första 12 principerna. De praktiska övningarna fokuserar mer på den kreativa processen än på planering och resultat och du hittar inspiration och personligt uttryck. Du arbetar med övningar som ledaren ger ut muntligt och målar under tystnad på ditt personliga sätt utan kommentarer av andra. Detta är en kurs för dig som kanske inte målat på länge men längtar efter att uttrycka dig och är intresserad av skapandets process.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs men du får gärna ha deltagit i Vedic Art - Prova på den 20 november.

Studiematerial
I samband med kallelse till kurs kommer en materiallista som anger det material du själv införskaffar och har med till första träffen.

Plats
Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Kungsängsgatan 12 i Uppsala

Upplägg
Kursen sträcker sig över 4 veckor, med träffar på lördagar klockan 10.00-15.30.
Startlördag 27 november.

Ledaren
Kursledaren Lena Nordvall har lång pedagogisk erfarenhet utifrån många olika verksamhetsområden. Hon har gått flera Vedic Art kurser och deltagit i en del samlingsutställningar. Lena är utbildad Vedic Art lärare av konstnären AnnKarina Vesterberg.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.
Fortsättningskurs med de sista 5 principerna planeras våren 2022.

För mer information kontakta:
För anmälan eller mer information är du varmt välkomna att kontakta oss på 018-10 23 70 eller via vår info-mejl: uppsala@sv.se

Välkommen!

Efter avslutad kurs kan du komma att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den då.