Hantverk & konst

Vi fortsätter att vara aktsamma om varandra och anpassar lokalerna så att alla kan vistas i undervisningsrummet med ordentlig distans. I varje klassrum finns handsprit, grupperna är något mindre och starttiderna är anpassade för att undvika krockar i våra lokaler. Självklart är det viktigt att du som deltagare är fullt frisk när du kommer till din kurs hos oss.

Innehåll
Här lär du dig påsöm, ett folkligt yllebroderi som kännetecknas av en enorm blomsterprakt i vackra klara färger. Tekniken har förekommit i Floda i Dalarna men broderiet är så ståtligt att det letat sig utanför dräktskicket och du väljer vad du vill pryda - kuddar, bonader, väskor, kläder eller något annat.

Plats
Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Kungsängsgatan 12 i Uppsala.

Upplägg
Kursen sträcker sig över 3 veckor med träffar på torsdagar kl 17.30-19.45
Startdatum 11 november.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper. Kursen är både för dig som är nybörjare och för dig som vill gå vidare och prova nya utmaningar.

Kursmaterial
Material finns att köpa av kursledaren och pris beroende på vad du väljer att brodera. Vi inspireras av nya häftet "Påsöm" av Anna-Karin Jobs Arnberg, det kan du köpa på tex Adlibris.

Ledaren
Kursledare är Eva-Lotta Staffas, textillärare med lång erfarenhet av att leda studiecirklar. Eva-Lotta är en mycket skicklig och omtyckt ledare med kunskap i en mängd olika tekniker.

"Jag hittar inspiration överallt, inte minst på sociala medier - ser fram emot att få dela med mig till mina kursdeltagare"

Se mer av Eva-Lottas arbeten HÄR

Anmälningsinformation
Anmäl dig direkt här på hemsidan (knappen märkt "ANMÄLAN").

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

För mer information kontakta:
För anmälan eller mer information är du varmt välkomna att kontakta oss på 018-10 23 70 eller via vår info-mejl: uppsala@sv.se.

Välkommen!

Efter avslutad kurs kan du komma att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den då.