Hantverk & konst

På kursen lär du dig olika tekniker och mönster för att brodera på ylletyg t ex påsöm, fritt broderi med olika stygn och applikationer. Vi inspireras av allt från folkligt yllebroderi, moderna mönster med aktuella motiv till dina egenskapade mönster - och av varandra! Du väljer själv vad du vill pryda - kuddar, bonader, väskor, kläder eller något annat.

Kursen vänder sig till dig som gillar färg och form och vill använda din fantasi. Vi brodera på med olika sömmar och i olika material. Låter oss inspireras av det folkliga uttrycket och av varandra. Under kursen broderar du efter eget huvud och får tips om färgval. material, stygn och applikationer. Resultatet blir ditt eget!

Plats
Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Kungsängsgatan 12 i Uppsala.

Upplägg
Kursen sträcker sig över 4 veckor med träffar på torsdagar kl 17.30-19.45

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper. Kursen är både för dig som är nybörjare och för dig som broderat tidigare och vill lära mer.

Kursmaterial
Ta med vad du har av kläde eller vadmal, brodergarner och nålar. Material finns även att köpa av kursledare. Ett urval av böcker och mönster finns tillgängligt på träffarna och vår ledare tipsar dig gärna om mer .

Ledaren
Kursledare är Eva-Lotta Staffas, textillärare med lång erfarenhet av att leda studiecirklar. Eva-Lotta är en mycket skicklig och omtyckt ledare med kunskap i en mängd olika tekniker.

"Jag hittar inspiration överallt, inte minst på sociala medier - ser fram emot att få dela med mig till mina kursdeltagare"

Se mer av Eva-Lottas arbeten HÄR

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

Välkommen!

Efter avslutad kurs kan du komma att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den då.

Vi fortsätter att vara aktsamma om varandra och självklart är det viktigt att du som deltagare är fullt frisk när du kommer till din kurs hos oss.