Tillbaka

Dans för Parkinson

Ta chansen alla ni med Parkinsons sjukdom som vill bidra till forskning och samtidigt på ett lustfyllt sätt att röra på sig i en trevlig miljö tillsammans med andra – välkommen!

Uppsala Parkinsonförening/Parkinson Uppland anordnar i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan och danspedagog Eva Källkvist ”Dans för Parkinson” med start vecka 41, 2021.

Se gärna filmen ”Dansen får mig att glömma min Parkinsons” med en grupp ”Dans för dig med Parkinson” i Jönköping HÄR 

 Vad gäller det?
Dans för Parkinson

När?
Under hösten 2021 med deltagande i 10 tillfällen, 1 tim 1 gång/v, med dans baserat på konceptet ”Dance for PD®”. Förutom dans blir det gemensam fika och trevlig samvaro.

Hur?
Ett varierat dansprogram erbjuds under ledning av certifierad danspedagog Eva Källkvist med assistent. Max 10 deltagare per grupp. Dansen är speciellt anpassad för deltagarna.

Utvärdering av fysiska, kognitiva och sociala aspekter vid start och efter 10, 20 och 30 veckor som bidrag till forskning om nyttan av dans för Parkinson.

Var?
Studieförbundet Vuxenskolans stora sal, Kungsängsgatan 12, Uppsala.
Lokalen är fullt tillgänglighetsanpassad.

Vem gäller det?
Vi riktar oss till alla med Parkinsons sjukdom som är intresserade oavsett om du har provat dans för Parkinson tidigare. Har du inte gjort detta förr kan det vara ett utmärkt tillfälle att prova på. Alla rör på sig utifrån sina egna förutsättningar.

Kostnad?
Deltagande är kostnadsfritt.

Studieförbundet Vuxenskolan erbjuder folkbildning under de nya förutsättningarna som covid-19 medför och följer noggrant Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi arbetar sittande och stående på fasta platser med anpassat avstånd.

För mer information kan du höra av dig per mail eller telefon till:
Katarzyna Filipowicz (danspedagog) tel 0724-507409
katarzyna.filipowicz@rjl.se

Ann Björkdahl (Forskare och arbetsterapeut) tel 0766-365070
ann.bjorkdahl@vgregion.se

Om du vill anmäla dig direkt kan du göra det också på ovanstående mail.
Skriv ditt namn, vilken ort det gäller samt dina kontaktuppgifter.
Anmälan senast 1 juli 2021.

Projektet är en samverkan mellan forskare från Sahlgrenska Universitetssjukhuset Göteborg, Jönköpings Universitet och Region Jönköpings län med Västra Götalandsregionen som huvudman för projektet.