Tillbaka

Ann-Charlotte Kilhage, ny avdelningschef i SV Värmland

Berätta lite om dig själv och din bakgrund.
Jag ser fram emot att börja som ny avdelningschef för SV Värmland och har en bred bakgrund då jag har jobbat som övergripande chef under många år i olika organisationer och företag, både privata och offentliga. Jag har startat, etablerat och utvecklat uppdrag och verksamheter både som egenföretagare och chef inom vård och omsorg, service, försäljning, marknadsföring, besöksnäring och vuxenutbildning. Under dom senaste femton åren har jag jobbar som regional chef på Lernia och Folkuniversitetet och ser fram emot att dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter för att utveckla SV framåt.

Varför sökte du jobbet som avdelningschef inom Studieförbundet Vuxenskolan?
SV har en god och viktig värdegrund, har ett positivt företagsklimat, är ett välkänt varumärke och är ett av dom marknadsledande studieförbunden, vilket väckte min nyfikenhet.
SV lokala och nationella närvaro är unik och fyller en viktig roll för att skapa engagemang och göra skillnad för organisationer och individer.
Jag ser fram emot att stärka och utveckla SV Värmland tillsammans med vårt förbund, styrelse, medarbetare, deltagare och samarbetspartners framöver.

Nämn några frågor som engagerar dig.
Jag brinner för ledarskap, utveckling på individ- och organisatorisk nivå, verksamhetsutveckling samt entreprenörskap och innovationer. Jag tror på det personliga mötet och samtalet i olika former som verktyg för välmående och utveckling.  Demokrati, samhällsfrågor, utveckling och rätt till bildning är frågor som engagerar mig. 

Vad ser du fram emot i ditt arbete med folkbildningen som plattform?
Jag tror på folkbildningen som en viktig plattform för att skapa möjligheter och utveckling för både organisationer, medarbetare och deltagare i våra verksamheter. Folkbildningen som plattform kommer att kunna möta både nya och annorlunda behov och utmaningar i samhället med sin värdegrund och väl beprövade metodik.
Jag tror på att folkbildningens betydelse kommer att öka i vårt samhälle. Vi kommer att kunna ta vara vår långa historik och anpassa plattformen på nya sätt för att möta samhällets behov och utmaningar i framtiden. Behovet av möte mellan människor och det goda samtalet har aldrig varit större i vårt samhälle.