Tillbaka

Ny podd uppmärksammar bygdefolk

Studieförbundet Vuxenskolan i Värmland lanserar Bygdefolk  - en podcast om de som bor och verkar på den värmländska landsbygden.

Det är Albin Norén som producerar Bygdefolk för Studieförbundet Vuxenskolan. Albin har en bakgrund som journalist och tidigare radioreporter. Idag arbetar han på SV  Värmland som verksamhetsutvecklare.

- Bygdefolk är en spännande satsning för oss som studieförbund. Vi vill uppmärksamma engagemanget i föreningar och lyfta fram folkbildningens betydelse. Podcasten ska också handla om vilka möjligheter och utmaningar som finns med att bo på landsbygden. Genom att producera podden hoppas vi att studieförbundets verksamhet når nya målgrupper, förklarar Albin Norén.

Albin  Bygdefolk liten.jpg

Flera avsnitt av Bygdefolk finns att lyssna på och kan höras via plattformarna Spotify, A-cast och Apple Podcasts. I det första avsnittet handlar det om hur coronapandemin påverkat några av länets bygdegårdsföreningar. 

Lyssna på Bygdefolk via Acast

Lyssna på Bygdefolk via Spotify

Lyssna på Bygdefolk via Apple podcast

Har du frågor om podden Bygdefolk, ta kontakt med Albin Norén via telefon 0533 -149 10 eller via mail bygdefolk@sv.se

Medverkande i avsnitt 1:


Från vänster: Andreas Pettersson, ordförande i bygdegårdsdistriktet i Värmland,
Gerd Widing, ordförande i Häljebols bygdegårdsförening,
Patrik Karlsson, ordförande i Ölseruds bygdegårdsförening.


Medverkande i avsnitt 2:

Samuel Nilsson.jpeg
Samuel Nilsson, ordförande i föreningen Skildra och drivande kraft i projekt Ekshärad i Sagor & Sägner. Foto: privat.


FAKTA
Vad är en podd / podcast?
En podcast – även kallad podradio eller podd – är ett sätt att lyssna på ljud via nätet. Det är ungefär som radio, men du väljer själv när, var och hur du lyssnar. Och du har möjligheten att få automatiska uppdateringar så fort det kommer nya program. Podcastprogram skiljer sig från vanliga radioprogram på det sättet att de inte tillhör en viss ”kanal”. Vem som helst kan spela in en podcast och göra den tillgänglig för andra.