Tillbaka

Corona / covid-19

Uppdaterad information från Studieförbundet Vuxenskolan Värmland 2020-04-28

För att bromsa spridningen av det nya coronaviruset är det viktigt att vi tillsammans hjälps åt. Folkhälsomyndigheten rekommenderar studieförbunden i Sverige att ställa in verksamhet med fysiska träffar tills vidare. Det som gäller nu är att vara tålmodig och hålla ut.

Tänk på att:
● hålla avstånd till varandra, både ute och inne, cirka 2-3 meter
● tvätta ofta händerna med tvål och vatten
● arbeta hemifrån om du kan
● undvik onödigt resande
● håll kontakt med äldre släktingar via telefonen eller mobilen
● undvik sörre sociala sammanhang som dop, bröllop, studentfirande och liknande

Folkbildningen går online och utomhus
Många studiecirklar, träffar, kurser, föreläsningar och konserter hålls nu online. Viss verksamhet kan även hållas utomhus.
Cirkelledare som vill ställa om till online- eller distanskurser, men inte vet hur - ta kontakt med ditt lokala kontor för support och stöd.
Du som är deltagare har plötsligt hela Sveriges kurser och föreläsningar att välja på nu när avstånden och geografin inte begränsar urvalet. Gå in på sv.se och upptäck vad som är på gång online och på distans.

Aktuella rekommendationer från Folkhälsomyndigheten är att alla som kan ska jobba hemifrån. För SV Värmland innebär det att vi endast tar emot bokade besök till våra kontor. Detta gäller tills vidare.
Som vanligt kan ni alltid ringa eller maila oss för mer information eller bara en få pratstund. Kontaktuppgifter till våra kontor hittar du här.

Växeln är öppen:
måndag - onsdag kl 9-14, 
torsdag 9-17, lunchstängt 12-12.30
fredag 9-12.

Folkbildningen har en viktig roll för att bidra till delaktighet och möten. Just nu behöver vi alla vara extra försiktiga för att förhindra spridningen av Corona/covid-19. Vi följer utvecklingen noggrant och agerar hela tiden efter rekommendationer från myndigheterna.

Generella råd för att undvika smitta
● Undvik att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.
● Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.
● Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.
● Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta människor på bussen, ditt arbete eller där du är nära andra.

Deltagaravgifter
Har du redan betalt för en cirkel som nu avbryts kan du kontakta ditt lokala SV-kontor. Vi vill vara så tillmötesgående som möjligt. Antingen ges tillfällen längre fram eller så försöker vi betala tillbaka del av avgiften eller hela.