Tillbaka

Corona / covid-19

Uppdaterad information från Studieförbundet Vuxenskolan Värmland

För att bromsa spridningen av det nya coronaviruset är det viktigt att vi tillsammans hjälps åt. SV Värmland prioriterar att starta höstens verksamhet så coronasäkert som möjligt. För alla gäller det att ta eget ansvar, hjälpas åt och vara tålmodig.

Tänk på att:
● stanna hemma om du är sjuk, även vid mycket lindriga förkylningssymtom
● hålla avstånd till varandra, både ute och inne, cirka 2 meter
● tvätta ofta händerna med tvål och vatten
● undvik att röra vid ansiktet
● välj alternativa färdsätt än kommunala resor
● arbeta hemifrån om du kan

Folkbildningen startar igen med försiktighet
Många studiecirklar, träffar, kurser, föreläsningar och konserter kommer fortsätta att vara digitala och viss verksamhet kan även hållas utomhus. Några kurser har startat med fysiska träffar igen och vi arbetar hela tiden för att göra verksamheten så coronasäker som möjligt. Information är uppsatt i våra lokaler, handsprit finns tillgänglig, vi har glesat ut möbleringen och så vidare.

Cirkelledare som vill ställa om till digitala kurser, men inte vet hur - ta kontakt med ditt lokala kontor för support och stöd.
Du som är deltagare har plötsligt hela Sveriges kurser och föreläsningar att välja på nu när avstånden och geografin inte begränsar urvalet. Gå in på sv.se och upptäck vad som är på gång.

Aktuella rekommendationer från Folkhälsomyndigheten är att alla som kan ska fortsätta att jobba hemifrån. För SV Värmland innebär det att vi endast tar emot bokade besök till våra kontor. Detta gäller tills vidare.

Som vanligt kan ni alltid ringa eller maila oss för mer information eller bara få en pratstund. Kontaktuppgifter till våra kontor hittar du här.

Växeln är öppen:
måndag - onsdag kl 9-14, 
torsdag 9-17, lunchstängt 12-12.30
fredag 9-12.

Folkbildningen har en viktig roll för att bidra till delaktighet och möten. Just nu behöver vi alla vara extra försiktiga för att förhindra spridningen av Corona/covid-19. Vi följer noga de råd och rekommendationer Folkhälsomyndigheten ger och agerar därefter.

Deltagaravgifter
Har du redan betalt för en cirkel som avbrutits kan du kontakta ditt lokala SV-kontor. Vi vill vara så tillmötesgående som möjligt. Antingen ges tillfällen längre fram eller så försöker vi betala tillbaka resterande del av avgiften.