Tillbaka

Fantasy på Värmlands Bokfestival 2019

Den 22-23:e november 2019 arrangeras Värmlands Bokfestival i Karlstad och nytt för i år är satsningen på Fantasy & science fiction i samarbete mellan Region Värmland, Studiefrämjandet, Sverok och Studieförbundet Vuxenskolan.

En hel avdelning har tillägnats Fantasy & Sci-fi samt en egen scen. Bokfestivalen lägger stor vikt vid historieberättande i alla former och breddar därför utbudet med spelkultur, science-fiction/fantasy och fantastik. Gäster från hela Sverige deltar och  visar upp svensk fantasy. 

Det finns många sätt att berätta en historia
Fantastyscenen kommer fokusera på historieberättande i alla dess former, inte bara i bokform; rollspel, tv-spel, serier, filmer, bilder med mera.

Vi är extra glada att få välkomna illustratören Peter Bergting till årets Bokfestival. Han har bland annat illustrerat Drakar & Demoner, Mutant, The Dark North, Lär Dig Teckna Fantasy och de svenska omslagen till Harry Potter-böckerna.

Bokfestivalens fantasydel är under de två dagarna smockfull med aktiviteter och utställare. The great journey kommer berätta om hur det är att ta fram en historia för digitala spel. Brädsspelsföretaget FryxGames, skaparna bakom det världskända succébrädsspelet Terraforming Mars, berättar om hur man kan konstruera och skildra nya historier genom ett av spelkulturens äldsta format - brädspelet.

Samuel Nilsson, illustratör, projektledare och cirkelledare från Ekshärad tar dig med på en resa i Ekshärad i sagor & sägner. Djupt inne i de värmländska urskogarna döljer sig en kulturskatt av berättelser. Det är historier om märkliga människor och mystiska varelser, deras livsöden och den tid dom levde i. Projekt ger gammal berättartradition nytt liv och en ny plattform som passar in i den moderna samtiden.

Flera duktiga unga illustratörer ställer ut sina bilder, bland annat Hermine Linzie från Karlstad, som älskar starka färger och inspireras av historia. Hon går tredje året på gymnasiet, estetprogrammet med inriktning media och är cirkelledare i manga- och fantasyteckning hos SV Värmland.

Välkommen till årets Bok- och Fantasyfestival!
www.varmlandsbokfestival.se