Tillbaka

Hälsa & välbefinnande med SV Värmland

Vi i SV Värmland kommer under året att lyfta fram vissa områden och satsa extra på dem under en vecka. Först ut, i början av april, fokuserar vi på Hälsa & välbefinnande. Det blir en mix av kurser, föreläsningar och olika former av samarbete. Följ oss gärna på sociala medier, där finns mer information och fler berättelser om vår verksamhet.

Här hittar du alla våra aktuella kurser i Hälsa & välbefinnande

 

VECKANS PROGRAM 

Tisdag 5/4: SV Värmland satsar på en friskvårdsdag för all personal.

Friskvårdsdag IG.jpg
Friskvårdsdagen blev en blandning av promenader, löpträning, fitness och friluftsliv vid Vänern.

Onsdag 6/4, kl 18.00 - 20.00: Föreläsning med Karin Fischer: "Samtal kring kognitiv sjukdom". Värmlands Museum, Karlstad. Mer information nedan.

Linn Eriksson förbereder förläsning.jpg
Projektledare Linn Eriksson gick igenom cheklistan inför kvällens föreläsning på Värmlands Museum, Karlstad.

Torsdag 7/4:
SV Värmland deltar i en heldagskonferens tillsammans med Värmlands Idéburna organisationer. Konferensen arrangeras av Region Värmland. 

Bosse 20220407.jpg
Bosse Dalmo är biträdande avdelningschef  och utbildnings- och kvalitetsansvarig och representerar ofta SV Värmland vid olika samarbeten och nätverk. Under heldagskonferensen diskuterades betydelsen av den ideella sektorn och föreningslivet och vikten av frivilla krafter i samhället.

Fredag 8/4, kl 8.30 - 9.30: SV Värmland deltar i ett frukostseminarium som genomförs av Region Värmland. Vi berättar om vårt arbete och om den verksamhet vi erbjuder kring hälsa och välbefinnande. 

Frukostseminarium.jpg
Linn Eriksson berättade om SV Värmlands arbete kring folkhälsa där projekt Kreativa Träffen är ett exempel på god verksamhet. Under seminariet visades flera goda exempel kring  folkhälsoarbete i Värmland.

Lördag 9/4: Cirkelledarutbildning - fördjupning med tema Hälsa & välbefinnande. Inställt.

Övrigt: Heldagskonferensen och frukostseminariet är en del i Region Värmlands folkhälsovecka 4 - 8 april 2022. Läs mer här

Föreläsning "Samtal kring kognitiv sjukdom"

Om demens och bemötande och att leva väl med demenssjukdom.
Föreläsning med Karin Fischer på Värmlands Museum, föreläsningssalen.
I ett samtal med Annelie, som själv har diagnosen Alzheimers sjukdom, besvarar de tillsammans funderingar om hur det kan vara att befinna sig "mitt i livet" med demenssjukdom. Plats för 50 personer. Gratisevenemang.

Föreläsningen arrangeras av Kreativa Träffen, ett projekt inom SV Värmland. Kreativa Träffen vänder sig till personer som nyligen har diagnostiserats med en demenssjukdom. Läs mer om Kreativa Träffen här

 

Cirkelledarutbildning Grund - Hälsa och välbefinnande

Denna Cirkelledarutbildning Grund - Hälsa & välbefinnande, vänder sig till dig som är/ska bli ledare i något ämne inom området Hälsa & välbefinnande. Vid utbildningen kommer vi dels lyfta allmänna ledarfrågor kring folkbildningens bakgrund samt pedagogik och metoder. Dessutom ingår en föreläsning samt ett prova-på-pass inom området Hälsa & välbefinnande.