Tillbaka

Det här är SV Värmland

Studieförbundet Vuxenskolan är ett studieförbund - men vad är det?
Och vad sjutton är folkbildning?

Ett studieförbund är en ideell organisation som erbjuder mötesplatser för skapande, bildning och kultur och där folkbildning är den pedagogiska grunden för verksamheten.

Folkbildning är ett samlingsbegrepp både för studieförbund och folkhögskolor och syftar till att göra kunskap och bildning tillgänglig för alla på ett demokratiskt och jämlikt sätt, utanför den traditionella skolvärlden.

I Sverige delar regeringen via Folkbildningsrådet, ut statsbidrag till både studieförbund och folkhögskolor som sedan tar fram olika verksamheter, främst i form av studiecirklar, kurser, föreläsningar och kulturarrangemang.

Läs mer om vad ett studieförbund är

 

Collage 4 FB 120.jpg

Det finns 10 olika studieförbund i Sverige...
och SV Värmland är ett av de största studieförbunden i länet med verksamhet i alla 16 kommuner. På många orter finns ett kontor där en eller flera verksamhetsutvecklare, med stor erfarenhet, ger varje besökare den bästa service.

Studieförbundet Vuxenskolan finns över hela Sverige och har många tusen anställda. Varje län är i princip en egen avdelning och det finns ett SV-kontor i många av Sveriges kommuner. Nationellt finns cirka 300 lokalkontor, i Värmland 14 st, vilket ger oss en unik position. Den lokala förankringen bidrar till att vi idag är ett av Sveriges största studieförbund.

 

Collage CL FB.jpg

Fakta om SV Värmland
Visste du att
- det finns omkring 1000 cirkelledare hos SV Värmland. Alla är mycket kunniga inom sitt område och ivriga att dela med sig av sina kunskaper. Vi erbjuder alla cirkelledare utbildning för att säkerställa kvaliteten på våra kurser.

- omkring 10 000 värmlänningar är deltagare på våra kurser och kulturarrangemang. Hantverk är det mest populära ämnet, tätt följd av djur och natur.

- under pandemin satsade SV Värmland mycket på att kunna genomföra kurserna digitalt och 2021 slog vi rekord inom SV nationellt, när det gällde att nå nya deltagare via digitala kurser.

 

Är du nyfiken på vilka kurser som är i gång just nu?
Hos oss kan du fylla på med ny energi, bildning och inspiration.

Klicka för att se alla kurser här - hemsidan är alltid öppen!

 

Studiecirkel_SV 120.jpg

Vi samarbetar gärna
Genom ett brett nätverk och en mångfald av kurser och teman har vi goda samarbeten med många olika aktörer. Både inom privat och offentlig sektor. Vi samarbetar med en mängd föreningar och intresseorganisationer och startar kurser och utbildningar tillsammans.

Folkbildningens pedagogik utgår från deltagarens behov och här erbjuder vi en möjlighet för kommun och region, privata företag, intresseföreningar, privatpersoner och organisationer att utveckla sin verksamhet eller sitt intresse.

Ta kontakt med oss för inspirerande samtal - du är varmt välkommen!
010 - 490 11 00 / varmland@sv.se