Kom och dansa med oss!

Studieförbundet Vuxenskolan i Arvika/Eda samarbetar sedan 2007 med Dansstudion i Arvika. Tillsammans kan vi erbjuda en rad spännande dansgrupper för alla åldrar. Dansstudion har ett brett utbud med olika dansstilar och här finns kurser för nybörjare liksom för mer avancerade danselever.

Kursstart sker i början av varje termin. 
Just nu erbjuder vi dansgrupper inom följande stilar:

Jazzdans
Med jazzdansens teknik som bas skapas koreografier inspirerade av olika stilar såsom musikal, show och funk. Uppvärmningen ger styrka och smidighet samtidigt som du utvecklar din koordination och rytmkänsla. En härlig dansstil som ger dig möjligheter att utveckla scennärvaro och utstrålning. Grupper finns för både nybörjare ungdom/vuxen och fortsättning ungdom/vuxen

Barndans
Barndans är en fantastisk metod för att utveckla fantasi, konstnärlig uttrycksförmåga, rytmik, smidighet, styrka och koordination. Barnen ges möjligheter att upptäcka och utveckla förmågan till att dansa och uttrycka sig genom den konstnärliga dansen. Dans är ett språk som alla kan utveckla och berikar människan på många plan. Grupper finns för åldrarna 4-5 år samt 6-7 år.

Dansmix
En härlig och spännande chans att få prova på många olika dansstilar samt improvisation och komposition. Uppvärmningen utvecklar styrka och smidighet och lägger en bra grund om du vill utvecklas inom dansen. Du får dansa olika koreografier och utveckla din förmåga att dansa på scen. För åldrarna 8 - 10 år.

Modern dans och jazzdans
Ta chansen att testa på de spännande dansstilarna modern och jazz. I den här kursen utforskar vi kroppens möjligheter genom att arbeta med hela kroppen i olika riktningar, olika nivåer - stående, liggande, sittande. Vi söker efter olika kvalitéer och skiftande dynamik i vår dans och arbetar med förflyttningar som utforskar kroppen i rummet. För åldrarna 11-13 år.

Streetdance
Streetdance är en dansgenre med olika stilar och uttryck. Den har sina rötter i ungdomskulturen i storstäderna i USA. Det är mycket feeling och attityd och en livsstil för dem som är med och utvecklar dansstilen. Du utvecklar styrka, kroppsmedvetenhet och din musikalitet. Grupperna finns i åldrarna 7-9 år, samt ungdom/vuxen.

Övriga upplysningar
Om du dansar fler danser eller är en del av en familj där flera dansar på Dansstudion i Arvika måste du i kommentarsfältet vid anmälan uppge detta för att få flerdans- eller familjerabatt. 

Första tillfället är prova-på. Efter detta måste du meddela Studieförbundet Vuxenskolan till Ronja (ronja.lindgren@sv.se tel 0570-71 08 83) om du inte vill fortsätta på kursen. Kan du inte närvara på första tillfället pga förhinder måste detta meddelas till Ronja, så du inte förlorar din plats på kursen.