Tillbaka

Skapa i betong

Kurser för dig som vill lära dig att tillverka fina och unika saker i betong. Vi håller till utomhus i den lantliga miljön vid Ölmeljus.

Kursinnehåll
På kursen lär du dig grunderna i att gjuta allt från fågelbad till krukor och ljuslyktor i betong. Det är bara fantasin som sätter gränserna för vad du kan skapa. Du får lära dig hur du blandar, vilka formar du kan använda och hur det du skapat ska torka, för att sedan kunna fortsätta att skapa i betong på egen hand hemma. Vi varvar teori med praktik och du kommer hinna tillverka olika saker som du får ta med dig hem efter avformning.

Material
Både betong och formar ingår i kursavgiften.

Bra att veta
Utöver kursdagen ingår ett uppsamlingstillfälle för avformning och hämtning av dina alster. Tänk på oömma kläder efter väder, eftersom kursen hålls utomhus.

Om kursledaren
Karin Wirén från Kristinehamn har arbetat med betong i många år. Hon har alltid tyckt om att skapa med händerna och vill gärna inspirera andra att upptäcka det roliga och kreativa med att skapa i betong. Karin har en liten verkstad i sitt garage där hon tillverkar och säljer sitt hantverk. Hennes alster finns också till försäljning i flera hemslöjdsbutiker.

Kontakt
Sara Ternman, Verksamhetsutvecklare Kristinehamn-Storfors
0550-230 230, sara.ternman@sv.se

Aktuella kurser

 • icon

  Skapa i betong med Karin Wirén 17 augusti

  Kvällskurs den 17 augusti kl 16.30-20.00.

  Läs mer
 • icon

  Skapa i betong med Karin Wirén 3 augusti

  Kvällskurs den 3 augusti kl 16.30-20.00.

  Läs mer
 • Se alla kurser