Tillbaka

Tänk som en konstnär

En serie med sex fristående workshops för dig som vill röra på dina kreativa muskler och "dansa" i olika konststilar. Ingen tidigare erfarenhet eller kunskap behövs, bara din nyfikenhet och vilja att prova olika konstmaterial och tekniker. Den passar både för nybörjare och mer erfarna konstnärer som vill prova nya uttrycksformer och boosta kreativiteten, se det som en möjlighet att höra din röst på olika visuella språk.

Material
Material ingår i kursavgiften.

Bra att veta
Förkläden finns att låna, men det kan vara bra med oömma kläder. Vi bjuder på enklare fika.
Alla sex tillfällen fungerar som en kurs och kompletterar varandra, men det går också bra att välja enstaka workshops. Om du väljer samtliga sex workshops får du 300 kr i rabatt på kursavgiften

Om kursledaren
Sasha Bergdahl Larsson är född på halvön Kamchatka med vulkaner och Stilla havet runt omkring, hon har alltid varit fascinerad av kulturer, språk och psykologi. När hon studerade de ämnena på universitet upptäckte hon att bilder och färger också är ett fascinerande språk som till och med kan bli rikare än det verbala språket och berätta djupa historier. Kärleken förde henne till Sverige och Kristinehamn och hon bor nu sedan ett par år tillbaka i Kristinehamn med sin man.
Sasha har hittat sitt eget visuella språk och är en aktiv konstnär. Hon arbetar på Konstlabbet i Storfors men också med konstterapi. Där blir hon ständigt förundrad över hur processer i vårt psyke kan översättas till former och färger och hur vi genom att transformera dem kan arbeta med våra sinnesprocesser.
Hon älskar att hjälpa människor att hitta sitt eget bildspråk och leka med det:
"Det är ett underbart sätt att se på världen, dig själv och andra med nya kreativa ögon." Sashas egna ord om workshoparna: "Detta är ett äventyr i färgernas, formernas och linjernas land för att lära sig ett nytt språk och sjunga sånger på det."

Kontakt
Albin Norén, Verksamhetsutvecklare Kristinehamn-Storfors
0550-230 231, albin.noren@sv.se

 

Verksamheten sker i samarbete med Kristinehamns konstmuseum.

Aktuella kurser

  • icon

    Asemiskt och automatiskt skrivande som ett konstnärsverktyg

    Vi provar olika asemiska skrivtekniker och ser på skrivprocessen från en helt ny vinkel.

    Läs mer
  • Se alla kurser