Lättläst version saknas
Tillbaka

Vävstugan återinvigs

Studieförbundet Vuxenskolan Kristinehamn – Storfors bjöd fredagen den 12 november in till öppet hus och återinvigning av Vävstugan.

Vävstugan har haft verksamhet i Kristinehamn sedan 80-talet i olika lokaler och i olika studieförbunds regi. Sedan ca 15 år tillbaka håller Vävstugan till i de nuvarande lokalerna på Västgötagatan 24, Kristinehamn och är hemvist för tretton entusiastiska vävare ihop med Studieförbundet Vuxenskolan.

Efter att restriktionerna har lättat och verksamheten återigen kunnat startas upp har Vävstugans medlemmar med egna krafter och ekonomiskt stöd av Studieförbundet Vuxenskolan renoverat lokalerna. Under hösten har väggar målats, golv bytts ut och nytt kakel kommit upp i köksdelen. Med gemensamma krafter har vävgruppen med cirkelledaren och eldsjälen Helga Braathen i spetsen lyckats åstadkomma en stor förändring med små medel. Sedan var Vävstugans medlemmar redo för öppet hus och återinvigning.
- Vi ville visa upp vår verksamhet och nå fler deltagare, säger Helga.

Vävstugans verksamhet är mer än bara en plats där man kan väva, det är en central träffpunkt för Vävstugans medlemmar som ger gemenskap, glädje och utlopp för kreativitet.

- Jag är otroligt imponerad över jobbet de lagt ner och drivkraften de har inom vävgruppen. Det här är en verksamhet vi är stolta över och vill fortsätta att utveckla, säger Kim Lundberg som jobbar på Studieförbundet Vuxenskolan Kristinehamn - Storfors.


Är du intresserad av att delta i Vävstugans verksamhet? Läs mer här.
Vill du lära dig grunderna i vävning? Läs mer här.

För frågor och mer information, kontakta: kim.lundberg@sv.se eller telefon 0550 - 230 230.