Hantverk & konst

Intresseanmälan till en dagkurs i akvarellmåleri på nybörjarnivå - för dig som vill arbeta med vattenbaserad färg.

Att måla akvarell innefattar många olika tekniker där det sätts stora krav på noggrannhet. Genom att gå en akvarellkurs får du insikt, kunskaper och färdigheter i att måla akvarell med detaljrikedom.

Vi går igenom grunderna i akvarellmåleri, penselteknik och smarta tips varvat med praktiska övningar. Vi ser på olika papperskvaliteter och testar att måla vått i vått samt vått på torrt. Förutom tekniska övningar ligger tonvikten på att ge eleven möjlighet att utforska sin egen bildvärld.

Mer information om Olga finns på hennes hemsida här
och på hennes facebook-sida Atelje Olga


Pris
655 kr + materialkostnad tillkommer.
Fika ingår i priset.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Konstnären Olga Karlsson är en mycket uppskattad kursledare med många års erfarenhet av att hålla kurser i måleri i olika medier såsom akvarell, olja och akryl.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Kursen startar vid tillräckligt många deltagare, så anmäl ditt intresse redan idag. Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Villa Fryksta ligger vackert belägen vid Nedre Frykens strand i Värmland. Det är ett charmigt nyöppnat Bed & Breakfast där husets mångåriga historia går igen i både inredning och atmosfär. Mer information om Villa Fryksta finns här

Välkommen!