Ashtangayoga - fördjupning, 3 dagar

Ashtangayoga - fördjupning, 3 dagar

Hälsa & välbefinnande

Ashtangayoga - fördjupning. En dynamisk yogaform som stärker kroppen.

Välkommen på en helgkurs med ashtangayoga. Under tre yogaklasser och frågestund/teori går vi igenom och fördjupa oss i de stående positionerna inklusive avslutningensekvensen.
Under helgen finns chans att fördjupa sig i positionerna och dess utförande samt att lära mer om den teoretiska delen av yogan. Kursdeltagarna är självklart med och påverkar vilken riktning den teoretiska biten ska handla om.
Kursen passar både dig som är nyfiken på yoga men aldrig provat innan och för dig med erfarenhet av Ashtangayoga. Ta gärna med egen matta, det finns några mattor att låna.

Yogan anpassas utifrån din individuella situation, din kropp, din ålder, om du har skador och utifrån din dagsform. Alla deltagare får lära sig en sekvens med rörelser och övar i eget tempo. Läraren guidar steg för steg och ger personlig vägledning till var och en under passet.
Den här undervisningsmetoden kallas mysore practise och är det traditionella sättet att undervisa ashtangayoga på. Det är lite som personlig träning men i grupp.

Genom att utöva ashtangayoga bygger du en stark och smidig kropp samtidigt som du lugnar sinnet.
Några andra välkända effekter är ett förbättrat immunförsvar, bättre medvetenhet om andningen, höjd
koncentrationsförmåga och minskad trötthet. Välkommen att vara med!

Efter klassen på lördag finns brunch att köpa på Kungskvarnen. Efter brunchen följer en frågestund där deltagarna kan ställa frågor

Upplägg:
fred kl 17:30-18:30 Ledd klass
lörd kl 8:30-10:00 Mysore Practise
kl 10:00 Brunch för de som vill
kl 11:00-12:00 Frågestund och teori
Sönd kl 9:00-10:00 Ledd klass