Hälsa & välbefinnande

Ashtangayoga Mysore Practise
VAD ÄR ASHTANGAYOGA?
Ashtangayoga är en dynamisk yogaform som stärker kroppen. Ett pass består av en serie rörelser utförda i en genomtänkt ordning i samklang med lugna medvetna andetag. Läraren guidar utövarna genom ett flöde av positioner länkade till andetagen som tillsammans blir till en rörelsemeditation.
Genom att utöva ashtangayoga bygger du en stark och smidig kropp samtidigt som du lugnar sinnet. Några andra välkända effekter är ett förbättrat immunförsvar, bättre medvetenhet om andningen, höjd koncentrationsförmåga och minskad trötthet.
VAD ÄR MYSORE PRACTISE?
Varje person övar ställningarna från ashtangayogans sekvens i eget tempo och får personlig vägledning av läraren. Det är som personlig träning men i grupp.
Den här metoden är mer tillåtande än att gå på en så kallad ledd klass i ashtangayoga där alla utövare gör sekvensen tillsammans. (Kursen som är på söndagar kl 17.00 i Borgvik är en så kallad “ledd klass”) Genom att istället öva i sitt eget tempo får utövaren möjlighet att utgå helt ifrån sin egen kropp, eventuella skador och dagsform. Allt sker i det tempo som passar individen, långsamt för någon och mer dynamiskt för en annan. Det gör att det blir utvecklande för alla.
VEM PASSAR KURSEN FÖR?
Kursen passar särskilt bra för:
-dig som redan känner till sekvensen och går på/har gått på något av Saras andra pass.
-för dig som har någon skada eller av annan anledning känner att det går för fort på ett pass där alla utövare tränar i samma tempo.
-för dig som är ny för ashtangayoga och vill lära dig en metod som du kan utöva hemma.
-för dig som känner att du vill fördjupa dig i ashtangayogans rörelsesekvens.
-för dig som vill öva mer än en gång i veckan.
VAD BEHÖVS?
Egen yogamatta och lust att yoga!
Eventuella frågor om yogan skickas till Sara : info@sarajane.se
Välkomna!