Hälsa & välbefinnande

Tillsammans med Atma Yoga Center erbjuder vi nu Barnyoga 4-7 år.

Varför är det bra att låta ditt barn pröva yoga?
Yoga är helt fri från krav på prestation och tävling. Det viktiga är att delta efter egen förmåga och dagsform – det ska kännas bra i den egna kroppen (och vara roligt!).

Yoga är avslappnande och dämpar stress. Något som kan vara välbehövligt med tanke på tempot i förskolan och skolan.

Genom olika yogapositioner och andningsövningar, åldersanpassade för den växande kroppen, förbättras barnets förmåga att fokusera och koncentrera sig på nuet. Förbättrad koncentration innebär alltså inte sällan lättare att lära, även utanför yogamattan!

Genom barnyoga förbättras barnets balans och motorik. Att barnet känner sig trygg i sin förmåga att vara rörlig och smidig – kombinerat med en bättre koncentrationsförmåga – ökar ofta förtroendet för den egna kroppens förmåga. Barnet får även tillfälle att utveckla sitt självförtroende på andra plan – en viktig del i barnyogan är nämligen att ha respekt för sig själv och för de andra gruppdeltagarna.

Ledare Lucia Lövig har aktivt utövat yoga i 8 år. Hon har gått 2 st 100 timmars utbildningar till att bli yogainstruktör på Atma Yoga Center. Hon har också utbildning att i leda barn och ungdomar. Lucia har lett flera barngrupper inom gymnastik på Arvika gymnastikförening och jobbat på förskola.

Anmäl ditt barn här på webben redan idag, eller ring 0570-711 229. Har du frågor gällande innehållet i kursen kan du ringa ledare Lucia på 0707538947.