Pedagogik

Som cirkelledare är du vårt ansikte utåt och har en oerhört viktig roll hos oss inom SV.

En cirkelledare går först igenom en introduktion och bygger sedan på med en grundutbildning. Det ger dig goda kunskaper om både vår organisation och folkbildning generellt samt ger dig trygghet i hur du på bästa sätt leder och utvecklar en grupp.


Nu välkomnar vi dig till SV Värmlands Cirkelledarutbildning Grund. Du kan vara en ny cirkelledare eller ha arbetat ett tag men ännu inte gått grundutbildningen. Utbildningen är digital och som material använder vi boken ”Leda cirkel” som du får skickad till dig.

Grundkursen tar upp följande:
- Folkbildning - vad är det?
- Att leda en studiecirkel; ledarskap och grupp
- Verktyg - metodbank för god dialog och goda samtal

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs men du ska ha genomgått Introduktionen antingen tillsammans med din kontakt-
person vid ditt lokala SV-kontor eller via en digital introduktion som du gör på egen hand. Du ska vid introduktionen erhålla kunskap om hur man administrativt sköter rapportering på en cirkellista/e-lista. Det går vi inte igenom vid denna grundutbildningen.
Klicka här för att komma till den digitala introduktionen.

Lite teknisk information
II den digitala grundutbildningen använder vi programmet Teams. Du behöver inte ladda ner något program, det räcker att du klickar på en länk som du får via mail någon dag innan utbildningstillfället. Du erhåller även kursboken ”Leda Cirkel” där du ska läsa igenom följande sidor innan kurstillfället: sid 5-11 samt sid 13-15. Du deltar med dator, laptop eller surfplatta som har kamera och mikrofon.

Vid tekniska problem, kontakta Bosse Dalmo 0732-80 16 62.

Varmt välkommen att utvecklas tillsammans med oss!