Transport

När det är dags att börja övningsköra privat kräver Transportstyrelsen att du och din handledare går en introduktionsutbildning.

Fjärrutbildning Introduktionsutbildning handledare B-körkort
Distansundervisningen kommer att bedrivas i de digitala plattformarna Teams. Deltagarna använder dator eller Smartphone samt mikrofon/hörlurar. Helst en skärm per deltagare. De kan gå in i det digitala rummet ca 30 min före varje kurstillfälle för att kontrollera ljud och bild. Under denna tid finns också möjlighet till telefonsupport. Deltagare som inte får tekniken att fungera, kan ej delta på introduktionsutbildningen och får kursavgiften återbetald. För eventuell utebliven undervisningstid under kortare tid på grund av tekniska störningar, avbrott i uppkoppling e.d. kompenseras deltagarna direkt efter att ordinarie kurstillfälle har avslutats.

ID-kontroll
Identitetskontrollen sker genom att deltagarna får fotografera (enklast med mobilen) och mejla in sin ID-handling till kursledaren före kursstart Kursledaren kontrollerar ansikte samt ID-nummer. Det sker under tiden det digitala rummet är öppet innan kursen börjar.
Bra att veta om kursen
Kursen hjälper er att få till en effektiv övningskörning! Ni får genomgång av körkortsutbildningens mål och innehåll samt regler för övningskörning, hur ni kan planera och strukturera er övningskörning samt viktiga faktorer för trafiksäkerheten. Det ingår även teoretiska moment om miljö och sparsam körning. Materialkostnad tillkommer med 100 kronor per familj. Materialet hämtas på vårt kontor/annan överenskommen plats eller skickas med vanlig post. Då tillkommer en fraktkostnad för närvarande på 72 kr.

SV registrerar digitalt till Transportstyrelsen att ni har genomgått kursen. Kursen är giltig i fem år från den dag utbildningen genomfördes.

Observera att samtliga som ska gå kursen måste anmälas, både elev och handledare.

Förkunskaper
Inga särskilda förkunskaper krävs för att delta i introduktionsutbildningen, däremot ansvarar du själv för att ansöka om körkortstillstånd respektive handledarintyg hos Transportstyrelsen innan ni kan börja övningsköra. Du kan fylla i ansökningarna digitalt på www.korkortsportalen.se. Vänd dig till Transportstyrelsen om du har frågor kring dessa handlingar.
Eleven måste vara minst 15 år och 9 månader för att få gå introduktionsutbildningen.
Handledaren måste vara minst 24 år och haft körkort i 5 år.

Vi genomför dessa kurser löpande under året. Kontakta oss för aktuella datum.