Musik, teater

Välkommen till denna onlinekurs i digital ljud och musikproduktion

Detta är en inspirerande kurs för alla som vill skapa ljudcollage och musik med datorn. Under kursen får du fem olika teman/uppgifter genom vilka du får utforska ditt eget skapande.

Kursdeltagarna träffas online vid två tillfällen varannan vecka. Onsdagstillfället är till för att lyssna på vad ni skapat och ge varandra feedback. På torsdagarna presenteras det nya temat/uppgiften som ligger till grund för ert eget skapande mellan kurstillfällena. Mellan kurstillfällena är tanken att deltagarna kommunicerar och följer varandras skapande via plattformen discord. Här kommer även ledaren finnas tillgänglig för att guida och svara på frågor som kommer upp.

Fokus i denna kurs är inte att lära sig funktioner i programmet, utan mer på att utforska ditt eget digitala musik/ljudskapande.

Material
För att delta på kursen behöver du ha en dator/surfplatta med internetuppkoppling och ett par hörlurar/headset. Ledaren kommer arbeta i cubase, men du väljer själv vilket program du vill arbeta i. Det finns gratisprogram som ledaren kan rekommendera vid behov. Du behöver ha en grundläggande datorvana för att få ut så mycket som möjligt av kursen.

Om kursledaren
Vår ledare Harald Sörensen är utbildad folkhögskollärare och har bland annat studerat musikproduktion på Ingesunds Musikhögskola. Han har producerat och gett ut egen musik.

Tid: Onsdagar och torsdagar varannan vecka kl 18-19.30. Start 12 oktober.
Plats: Distans, via Zoom
Kostnad: 1680 kr .


Bra att veta om digitala kurser
- Inga förkunskaper om digitala möten krävs men du behöver en dator, mobiltelefon eller platta med internetuppkoppling samt hörlurar med mikrofon. Enkla hörlurar till mobiler kan även fungera bra till datorn.
- Du får en länk till mötet via mail, någon dag innan kursen startar.
- Du behöver inte ladda ner något program för att delta i kursen, men du kan givetvis välja att göra det om du vill.
- Hör med ditt lokala SV-kontor vilken möjlighet till hjälp du kan få inför den digitala kursen.