Hantverk & konst

Photoshop är ett massivt dataprogram med oändligt många möjligheter till skapande. I den här kursen går vi igenom några av Photoshops funktioner samtidigt som du får utveckla din kreativitet.

Kursen syftar till att ge dig utökade kunskaper i Photoshop samtidigt som du får skapa spännande bilder och jobba mot ett konstnärligt uttryck med personlig handledning under arbetets gång. Vi inleder kurstillfällena med en gemensam genomgång och arbetar självständigt mellan träffarna.

Kursinnehåll
Inställningar
Verktygsfältet
Snabbkommandon
Lager
Bildhantering
Färg och form
Filformat
Presentation

Förkunskap och material
Du behöver inte ha några förkunskaper utöver intresse men du behöver ha tillgång till en dator med internetuppkoppling samt Adobe Photoshop.

Om kursledaren
Lina Hanno är erfaren pedagog och legitimerad lärare i bl.a. digitalt skapande och formgivningsämnen. Hon varvar pedagogiken med digital illustration, bildhantering och design. Att hjälpa deltagaren att hitta sitt egna konstnärliga uttryck är en av de viktigaste uppgifter man har som kursledare, tycker Lina.
Lina har pedagogisk erfarenhet både för både barn och vuxna och har jobbat bland annat på Beckmans designhögskola, Stockholms Tillskärarakademi och Vår Teater.
Hon är utbildad designer och driver även ett eget klädmärke med hållbar profil.
Du kan läsa mer om Lina här.

Kursledare: Lina Hanno
Tid: Tisdagar kl 18.30-20.45, start 5/10
Plats: Distans
Pris: 1450 kr / 3 träffar
Anmälan: kim.lundberg@sv.se ∙ 0550-230 230 ∙ eller här på hemsidan senast 23/9