Mat & dryck

Cirka 19 kilo ätbar mat slängs i soporna och 26 kilo mat och dryck hälls bort i slasken. Siffrorna gäller per person och år. Mycket av maten slängs för att den inte äts upp i tid – vi köper för mycket, glömmer den längst in i kylskåpet och kastar mat som blir över i stället för att äta upp resterna. Ett hushåll beräknas kunna spara minst 3000 - 6 000 kr per år på att minska sitt svinn.
Men svinnet kostar mer än pengar, det kostar också för miljön. Att producera mat orsakar bland annat växthusgaser som påverkar klimatet och bidrar även till övergödning. Allt detta sker i onödan om vi sedan slänger bort maten. Att minska svinnet är därför att göra en insats för miljön. (Källa: Livsmedelsverket).
Under en kväll får du tips och idéer av krögaren Hans Mallwitz som får ditt matsvinn att minska, bidrar till att spara miljön och ger mer kvar i plånboken. Han diskuterar inköp, hantering och visar hur man tillvaratar överbliven mat. I samarbete med ICA Åhströms i Råda.
Kursen startar när den är fulltecknad. Tidigast tisdag 24 september. Du meddelas och får en kallelse/faktura ca en vecka innan kursstart.
Fler tillfällen under hösten startas om intresse finns.

Välkommen med din anmälan!