Djur, natur & miljö

Kom med i fiskeskola!

Upplägg
Storfiskaren Jimmy Alm från Säffle är på besök i Filipstad och går igenom grunderna inom spinnfiske (fiske med kastspö), Han ger också tips på lämplig utrustning. Med sig har han Ingemar Lindgren från Filipstad - en annan storfiskare. De kommer att ge massa råd om hur man får fiskelycka. Allt är gratis och alla är välkomna oavsett fiskeerfarenhet. Begränsat antal platser. Fiskeskolan sker i samarbete med SFK Wasa. För barn 8-13 år.

När
Lördag 28 maj kl 11-16. (Övriga datum är 21 maj och 4 juni)

Plats
Vi träffas kl 11 vid brofästet, Bergmästarbron bredvid Strandvägsskolan i Filipstad. Titta efter en stor orange fisk-skylt.

Utrustning
Ta med eget kastspö + drag. Du som inte har egen fiskeutrustning kan låna på plats. Flytväst går också att låna om du inte har själv. Meddela om ni behöver låna i anmälan.

Bra att veta
Kläder efter väder. Vi bjuder korv med bröd och frukt. Alla deltagare är olycksfallsförsäkrade genom SV. Föräldrar ska helst inte vara med.

Ledare
Jimmy Alm i Säffle är en passionerad storfiskare och gillar att inspirera barn och ungdomar inom fiske och lära ut sina kunskaper. Han har varit initiativtagare till en uppskattad fisketävling för barn i Säffle. Med sig under dagen finns också Ingemar Lindgren, en av Filipstads vassaste fiskare.
Båda är godkända ledare av Studieförbundet Vuxenskolan.

Intresseanmälan
Välkommen att göra en intresseanmälan här på hemsidan. Ditt barn är definitivt anmält när du som vårdnadshavare får ett bekräftelsemejl från Albin Norén på Studieförbundet Vuxenskolan.
Uppge barnets namn, personnummer och kontaktuppgifter till vårdnadshavare.
Olika barn på varje datum. Finns det platser kvar kan barnet vara med andra datum.
Vi sätter ihop en så dynamisk grupp som möjligt utifrån de intresseanmälningar som kommer in.

Fiskeskolan är en del projektet Tillsammans i naturen som drivs av Studieförbundet Vuxenskolan och Studiefrämjandet med ekonomiskt stöd av Region Värmland.