Föreläsning - Det man inte pratar om

Föreläsning - Det man inte pratar om

Hälsa & välbefinnande

"Det man inte pratar om : verkligheten före, under och efter ett trauma"

2009 var katastrofen ett faktum, en son tar sitt liv endast 14 år gammal. Livet förändras brutalt för alla i hans närhet. I boken "Det man inte pratar om" möter du en mammas, en storasysters och en makes/psykologs perspektiv på traumat.

Föreläsningen skildrar i ett samtal, mellan psykologen HG Storm och Pia Sundgren Storm, boken och Pias resa. HG Storm berättar också om barns uppväxtvillkor, de introverta barnens dilemma samt om psykosocial utveckling och posttraumatisk stress.

Genom boken hoppas författarna kunna ge en inblick och förståelse i något av det svåraste man kan drabbas av, det att mista ett barn. En möjlighet att se, förstå och hjälpa innan det är försent. Kanske är du själv drabbad, på nära eller långt håll, eller kanske inte alls. Men det kan finnas ord i boken som kan ge tröst eller förståelse och vi behöver alla bli en av dem som ser.

I mitten av föreläsningen har vi paus, då Studieförbundet Vuxenskolan bjuder på kaffe. Boken kommer att finnas till försäljning under paus och efter föreläsning.

(Fotografierna på evenemangets bild är tagna av fotograf Tom Ole Sundberg)


Plats: Hörsalen, Kristinehamns bibliotek
Dag: Tisdag 18/9 2018
Tid: Klockan 18:30
Pris: 50 kronor
Biljettförsäljning: Förköp av biljetter på biblioteket i Kristinehamn, från och med 20/8 2018.