Hantverk & konst

Välkommen på en kurs där du får utforska din egen kreativitet i yllebroderi.

Under två helger träffas vi för att lära oss om - och utforska – yllebroderiets möjligheter. Ylletyget är basen i vårt arbete som vi dekorerar med hjälp av applikationer, pärlor, paljetter, knappar m.m. Vi lär oss olika stygn och tekniker för att skapa praktfulla kuddar, mobilfodral, tavlor eller vad du önskar.

Vi kombinerar inspiration från äldre tekniker och mönster, deltagarna i kursen och din egen kreativitet för att skapa designer för ett användningsområde som passar idag. Tanken är att om du vill, så har du efter kursens slut ett färdigt alster.

Det krävs inga förkunskaper för att gå kursen, men även du som har broderat tidigare och vill ha inspiration och utveckling kan finna kursen givande. Ylle är ett enkelt och förlåtande material att skapa med. Det är lätt att komma igång för nybörjaren och det finns stora möjligheter för utveckling för den som jobbat lite längre med yllebroderi som teknik.

Ledare: Elisabet Thorvaldsson Flack har under många år undervisat i textilslöjd och vävning. Hon har lett många olika studiecirklar i textilt hantverk. Elisabet skapar själv gärna bruksföremål och konst i yllebroderi.
”Under kurser i yllebroderi uppstår en speciell atmosfär av gemensam kreativitet och fokus under tystnad. Det är magiskt när deltagarna sitter tillsammans, men jobbar enskilt på just sitt projekt. Jag ser mycket fram emot att hålla kursen!” säger Elisabet.

Praktisk info:

Kursen pågår under två helger.
Helg 1
Fredag 28 januari kl 16-19
Lördag 29 januari kl 10-16
Helg 2
Lördag 19 februari kl 10-16
Söndag 20 februari kl 10-16

Vi är i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Hantverksgatan 2 i Arvika. Det finns möjligheter att värma medhavd matlåda, men också möjligheter att köpa lunch på stan. För dig som kommer långväga tipsar vi om att boka boende via turistbyråns hemsida www.visitarvika.se

Material kan köpas direkt av ledaren på plats i när kursen pågår. Du är också självklart välkommen att ta med eget material. Kanske ligger det en knappsamling och bara väntar på att få komma till användning?

Anmäl dig här på webben redan idag! För frågor kontakt Lisa Lyckborn lisa.lyckborn@sv.se.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.