Mat & dryck

Välkommen på en kurs med den erfarne korvtillverkaren Joakim Lundgren från Fryksdalens fårfarm!

Ta med dig max 3 kg kött, gärna en hushållsassistent (om du har) och bege till dig restaurangen på Jäverö Gård en lördag i mars 2019 (datum ej satt ännu)
Med dig hem får du 4 kg korv och kunskap om hur du tillverkar din alldeles egna korv! Korven du får med dig hem är rå, du kan röka den, frysa in den eller tillaga den direkt.

Kursen är på 8 studietimmar och kostar 700:- + material (späck, kryddor, korvskinn mm) och förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika 250:-.
Vill du ha med egna kryddor så går det naturligtvis bra också.

Välkommen med din anmälan antingen här eller ring till Kajsa & Tina på SV i Molkom 0553-41297

Tänk på! Om du har med dig en egen hushållsassistent, lämna in kvarnhus och knivar på slipning innan kursen.
Om skärpan inte är god kan det leda till att korvsmeten blir varm och då blir kvalitén på korven sämre.

(Detta är ett samarbete med Jägarnas Riksförbund, medlemmar i Jägarnas Riksförbund har företräde och i mån av plats tar vi gärna emot andra som vill lära sig konsten att göra korv!)

För att kursen ska starta behöver vi vara minst 8 deltagare.